COMIC BOOK ROUNDTABLE: Velika otvorena radionica zajedničkog crtanja stripa u Poletu (FOTO)
Foto: Promo, Branko Topalović

da li biste probali?

COMIC BOOK ROUNDTABLE: Velika otvorena radionica zajedničkog crtanja stripa u Poletu (FOTO)

U subotu, 15.9. od 16 do 20h u Galeriji Polet, Cetinjska 15

Objavljeno:

Ovim će započeti nova sezona otvorenih radionica za sve ljubitelje devete umetnosti koji će se, kroz kolektivni rad na stripu pozabaviti zajedničkom temom.

Nakon jučerašnje tribine Pola veka od premijere "Zagora" na srpskom jeziku, ovim radionicama nastaviće se stripska nedelja u Galeriji Polet, a u toku je i izložba radova sa prethodnih osam radionica Comic Book Roundtable.

Zajedničko crtanje stripova nastalo je sa idejom da se svaki rad sastoji od table sa 6 kvadrata pri čemu svaki autor tokom polusatnog rada crta prvi slobodan. Nakon toga se table razmenjuju sa drugim učesnicima, uklapajući se sa pravcem stripova koje su započeli drugi istovremeno im dajući svoj doprinos.

Atmosfera sa radionice
Atmosfera sa radionice foto: Promo, Branko Topalović

Posebnu draž daje kolektivno formiranje priče pri čemu se autori različitih segmenata ne dogovaraju. Svaki crtač je potpuno slobodan u kreiranju svog autentičnog stila i vizije, dok istovremeno njegovo delo funkcioniše u širem kontekstu kao deo zajedničkog rada. Kako bi se ovo postiglo, potrebni su međusobno prihvatanje, poštovanje i tolerancija.

Comic Book Roundtable
Comic Book Roundtable foto: Promo, Branko Topalović

Na dosadašnjim radionicama, na kojima je učestvovalo oko osamdeset mladih, mogli su da dožive kako je biti deo celine, da uče jedni od drugih, ali i da aktiviraju svoj kreativni potencijal i osete podršku zajednice. U želji da se kolektivnim crtanjem stripova pomogne mladim autorima da pobede unutrašnju nesigurnost i strah da to što su nacrtali nije dovoljno dobro, radionice, takođe, ima za cilj obezbeđivanje platforme za upoznavanje, druženje i uživanje u zajedničkim interesovanjima za crtanje i umetnost. Svaka dosadašnja radionica pratila je temu koja je mlade podsticala na razmišljanje o važnim elementima današnjice i zajedničkog življenja.

Radionica se realizuje u saradnji sa Udruženjem OKO NAS - Centar za kulturnu akciju, Školom za strip, ilustracije i koncept art "Đorđe Lobačev" i Školom "TehnoArt Beograd", a sve posetioce očekuju i besplatni fanzini sa održanih radionica.

BONUS VIDEO: Film "Izgrednici" Dejana Zečevića izabran za srpskog kandidata za Oskara

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.