Izložba Anđele Micić u okviru serije izložbi FIGURAE FEMINAE (FOTO)
Slika Anđele Micić, Foto: Promo

8. maja

Izložba Anđele Micić u okviru serije izložbi FIGURAE FEMINAE (FOTO)

Samostalna izložba Anđele Micić u okviru projekta Figurae Feminae biće svečano otvorena 8.maja 2018. godine

Objavljeno:

"Figurae Feminae" je zajednički projekat Likovnog udruženja Pigmalion i NLB Banke koji predstavlja 5 mladih umetnica figurativnog opredeljenja: Katarinu Nedeljković, Anđelu Micić, Kristinu Pirković, Đerđi Ačaji i Ivanu Živić. U toku 2018. godine, svaka od njih će imati samostalnu izložbu u prostoru NLB Banke na kojima će biti predstavljena različita i najreprezentativnija dela, okrenuta tradicionalnom, koje se prenosi u mnoge vidove izražavanja. Ono što ih vezuje jeste višestrukost interesovanja, zrelost izraza, znanje, veština i talenat.

foto: Promo

Njihova dela su različitih tematika, ali su u suštini sve mlade umetnice okrenute čoveku. Ideja je da svaka od pomenutih slikarki dobije sopstveni ambijent, tokom dva meseca trajanja izložbe. Cilj projekta je predstavljanje najmlađih umetničkih individua na savremenoj likovnoj sceni, kao i sintetizovanje različitih tema koje su tipične za figurativnu umetnost, a prepoznate svuda u Evropi i svetu.

Kroz slike Anđele Micić citat ,,Memento mori'' transponovan je u slike- intimističkog viđenja portreta, kako grupnih, tako i individualnih. Prateći ritam i kulturu ovog vremena, ova slikarka , uvodi nas u svetove sintetizovanih sećanja, u kojima je ono suštinsko u prvom planu, izbija iz tkiva slike i opominje. Čovek, njegov unutrašnji život- odnosno intimistički pristup slikarstvu evidentan je za netipični opus ove umetnice. Njene slike prijaju oku svakog posmatrača...nisu angažovane, ali istovremeno nose u sebi strepnju prolaznosti. Harmoničnog su kolorita, preovladavaju tonovi umbre i sive, a imaju povod za stvaranje i u realnom i u vanpojavnom, s obzirom da je ova umetnica predana portretima punim patine - grupnim i pojedinačnim, na temu nestajanja i neizbežnosti...koristeći svetlost i senke na suptilan, ali i dramatičan način.

Ti nostalgični radovi, metafizički portreti, koji kao da su postavljeni sa predumišljajem - okrenuti su ka posmatraču. Poseban akcenat Anđela daje detaljima na odeći, dugmadima i veženim okovratnicima...koje prikazuje gotovo hiperrealistčno.

foto: Promo

Samostalna izložba Anđele Micić u okviru projekta Figurae Feminae biće svečano otvorena 8.maja 2018.godine sa početkom u 19:00 časova u Galeriji NLB BAnke na adresi Bulevar Mihajla Pupina 165v na Novom Beogradu. Izložba će biti prodajnog karaktera.

Bonus video

Glossy lično specijal: Glumci serije Istine i laži otkrili najveće tajne

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.