Umetnički projekat koji prikazuje ženu na najlepši mogući način: Izložba fotografija Ivana Grlića Flesh For Fantasy (FOTO)
Fotografije snimane na nekoliko lokacija, Foto: Promo

vizuelni odgovor na temu rušenja različitih stereotipa

Umetnički projekat koji prikazuje ženu na najlepši mogući način: Izložba fotografija Ivana Grlića Flesh For Fantasy (FOTO)

Samostalnu izložba umetničkih fotografija Flesh For Fantasy poznatog umetnika Ivana Grlića

Objavljeno: 12.03.2018. 14:49h

Izložba će biti otvorena u 19. Marta 2018. u 19h u galeriji Progres Zmaj Jovina 10 u Beogradu i galeriji Art for All u Kralja Petra 4 u 20h.


Izložba se sastoji od 61 umetničke fotografije velikih formata. Ciklus radova Flesh For Fantasy Grlić je započeo 1998. godine, a 2002. i 2007. su se dogodile prve dve izložbe iz tog ciklusa.

Izložba Flesh for Fantasy je umetnički projekat koji prikazuje ženu na najlepši mogući način. Grlić je ovoga puta, za izložbu dao vizuelni odgovor na temu rušenja različitih stereotipa... tačnije, na ovom projetku Grlić je radio skoro sedam godina, od 2011. do 2017. Estetika je na svim njegovim fotografijama primarna, sa snažnim naglaskom na svetlu, sceničnosti i izrežiranoj postavci u prostoru.

Naglasak na svetlu i sceničnosti
Naglasak na svetlu i sceničnosti foto: Promo

Autor smešta netipične kompozicije u napuštene industrijske i profane prostore, ali i mediteransko okruženje - tako specifično prikazujući koloritske kontraste, ali i lepotu kontrasta koju doživljavamo posmatrajući žensko telo u devastiranom okruženju. Snimano je u nekoliko zemalja i preko petanest lokacija.

Sva lepota ženskog tela
Sva lepota ženskog tela foto: Promo

Ovom izložbom Grlić želi da prkaže ženski akt kao umetničku temu, kontrast lepote i različitosti oblika ženskog tela i devastiranih ambijenata.

Fotografije su štampane na satenu i ekskluzivno opremljene. Tokom trajanja izložbe, biće organizovana i stručna vođenja. Postavku fotografija prati i istoimeni video rad.

Ponešto za svačiji ukus
Ponešto za svačiji ukus foto: Promo

Cilj projekta je predstavljanje stvaralaštva Ivana Grlića - umetničke individue na savremenoj primenjenoj umetničkoj sceni, široj publici, kao i rušenje stereotipa koji vladaju o predstavi akta kao stvaralačkog izazova, koji je prepoznat svuda u Evropi i svetu.

Bonus video

Iva Štrljić: Više ne smeju da me pitaju kad ću da se udam

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media