Izložba ODRAZI, Lee Levi i Jelene Jaćimović (FOTO)
9. marta u 20 časova, Foto: Promo

9. mart u 20 časova

Izložba ODRAZI, Lee Levi i Jelene Jaćimović (FOTO)

Izložba je prvo zajedničko izlaganje dve autorke - Jelene Jaćimović - Jachim 992 i Lee Levi, sličnog senzibiliteta i pristupa radu

Objavljeno:

Pozivamo vas na otvaranje izložbe "Odrazi" Lee Levi i Jelene Jaćimović u Uličnoj galeriji u petak, 9. marta u 20 časova. Istovremeno se u Cuk Imago odvija Fijuk sajam.

O izložbi

Odraz, odsjaj - slika predmeta u ogledalu, vodi ili glatkoj površini - ispoljena posledica, rezultat nekog uticaja - pokret pri otiskivanju od podloge.

Teorija odraza - materijalistička teorija saznanja, spoznaje prema kojoj se objektivna materijalna stvarnost odražava u ljudskoj svesti.

Izložba ‘’Odrazi’’ je prvo zajedničko izlaganje dve autorke - Jelene Jaćimović - Jachim 992 i Lee Levi, sličnog senzibiliteta i pristupa radu. ‘’Odrazi’’ su skup ilustracija na kojima su kroz niz scena prikazane različite ljudske osobine, raspoloženja, osećanja i unutrašnje borbe pojedinaca. Njihovi crteži su pretežno lični - odražavaju kritički stav autorki, ali se u njima jednako može pronaći bilo ko od posmatrača, i protumačiti ih na svoj način, što i jeste osnovni cilj autora izložbe.

Skup ilustracija na kojima su prikazane različite ljudske osobine
Skup ilustracija na kojima su prikazane različite ljudske osobine foto: Promo

O autorkama

Jelena Jaćimović - Jachim992 je ilustratorka rođena 1992. godine u Beogradu. Završila je osnovne i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Primenjena grafika (smer Grafika i knjiga). Aktivistkinja je i strastveni biciklista. Svojim radovima podržava i promoviše slobodu izražavanja, dok u isto vreme kritikuje društvene norme koje čine da se osećamo zarobljeni u sopstvenoj koži.

foto: Promo

Lea Levi je diplomirani arhitekta i ilustratorka, rođena 1991. godine u Beogradu. Učesnica je više umetničkih konkursa, i kreativnih radionica, kao i grupnih izložbi. Inspiraciju za ilustracije crpi iz različitih situacija svakodnevnog života. One najčešće predstavljaju zabavne karikature jarkih boja neretko sa (auto)kritičkim pristupom.

foto: Promo

Bonus video:

Redakcija Espresa je trčala sa Igorom Kovačevićem u akciji SMS za kilometar!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.