ZAVIRITE NA IZLOŽBU ZORANE JEVTIĆ: Portreti njenih prijateljica koje će vas očarati na prvi pogled! (FOTO)
Foto: Espreso

Portreti rađeni posebnom airbrush tehnikom

ZAVIRITE NA IZLOŽBU ZORANE JEVTIĆ: Portreti njenih prijateljica koje će vas očarati na prvi pogled! (FOTO)

Svestrana umetnica Zorana Jevtić predstavila je radove na kojima su naslikane njene prijateljice

Objavljeno:

Izložba slika rađenih "airbrush" tehnikom, "Portreti 2" Zorane Jevtić, otvorena je večeras u beogradskom bar-restoranu M:eating (Vlajkovićeva 8).

Ovo druženje je nastavak jako uspešne izložbe slika prikazane u martu ove godine, a autorka ovoga put ima svedeniji pristup: crno-bele slike sa krupnim kadrom na lice, rađene „airbrush“ tehnikom na najfinijem, pamučnom akvarel papiru.

foto: Promo

Zorana je polako i postepeno usavršavala ovu tehniku. Za to je bilo potrebno dosta vremena, strpljenja i, naravno, mirna ruka i dobar plan rada.

Nanoseći tanak sloj boje na površinu alatkom koja kompresuje vazduh, Zorana postiže neverovatne efekte: trodimenzionalnost i fotorealizam. To je umetnici omogućilo da kod svojih modela uhvati spontane trenutke, poglede, emocije.

foto: Espreso

Na slikama su ponovo njene bliske prijateljice i žene koje je inspirišu, predstavljene na velikim formatima koji ostavljaju upečatljiv i neponovljiv utisak na posmatrača.

foto: Promo

Zorana već 10 godina aktivno radi kao foto-reporter Kurira i sarađuje s brojnim magazinima u zemlji i inostranstvu. U slobodno vreme se bavi slikanjem i crtanjem, koji su, pored fotografije, njena velika strast.

foto: Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.