Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije u Muzeju savremene umetnosti: Nema opravdanja ako još niste videli ovu izložbu!
Foto: roman jević

od početka 20 veka do danas

Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije u Muzeju savremene umetnosti: Nema opravdanja ako još niste videli ovu izložbu!

Publika ima priliku da vidi slike skulpture i radove umetnika iz različitih epoha: Nadežde Petrović, Save Šumanovića, Milene Pavlović Barili, Leonida Šejke, Miće Popovića...

Objavljeno:

Završena postavka Srbija 1915/16. u Istorijskom muzeju Srbije: Sledeća je ‚‚Ubistvo Karađorđa"

Izložba ,,Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti“ otvorena je u drugoj polovini oktobra, i prvih nedelju dana je bilo besplatno za posetioce. Dovoljno je prošetati do Ušća i posetiti Muzej savremene umetnosti, koji je ponovo zablistao punim sjajem posle deset godina pauze.

Izložba obuhvata radove stvaraoca sa područja Srbije i bivše Jugoslavije, u periodu od početka dvadesetog veka do danas. Publika ima priliku da bolje upozna kako su se razvijali različiti umetnički pravci i pokreti i da istraži istoriju moderne i savremene umetnosti. Izložbeni prostor muzeja je podeljen na pet nivoa, koji su dalje podeljeni na osamnaest sekvenci. Na prvom nivou je umetnost prve polovine dvadesetog veka- građanski modernizam i socijalna umetnost. Na drugom nivou se nalaze istorijske avangarde, neoavangarde i nova umetnička praksa dok su na trećem nivou posleratni modernizam. Na četvrtom nivou su postmodernizam-fotografija i podkultura, dok je na petom nivou umetnost u Srbiji devedesetih i današnja umetnost.

foto: roman jević

Publika ima priliku da vidi slike skulpture i radove umetnika iz različitih epoha: Nadežde Petrović, Save Šumanovića, Milene Pavlović Barili, Leonida Šejke, Miće Popovića, Vaneta Živadinovića Bora, Frana Šimunovića, Vladimira Veličkovića, Petra Lubarde, Eda Murtića, Tomislava Peterneka i mnogih drugih.

foto: roman jević

Cena karte je 300 dinara a postavka će trajati narednih šest meseci. Neće biti opravdanja ako u tom roku propustite ovakvu izložbu!

foto: roman jević
foto: roman jević
foto: roman jević
foto: roman jević

(Roman Jević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.