Slikati naciju - izložbu slikara Ivana Grubanova u KCB ne smete propustiti!
Foto: roman jević

Kulturni centar Beograda

Slikati naciju - izložbu slikara Ivana Grubanova u KCB ne smete propustiti!

Postavku čini desetak slika velikih formata, rađenih istom tehnikom izrade veza na platnu

Objavljeno:

Oponirajući najezdi varvarske (ne)kulture! Otvorena izložba fotografija Varvarogenius - Lica intelektualaca Balkana(ca)

U toku je izložbena postavka ,,Slikati naciju“ našeg slikara Ivana Grubanova u Kulturnom centru Beograda (KCB). Slike su rezultat umetnikovog istraživanja i zanimanja za politiku, ideologiju i istoriografiju. Umetnik koristi praksu odabira zastava nacionalnih država koji se tehnikom veza oblikuju na površini platna, na koje se nanose boje i benzin.

Postavku čini desetak slika velikih formata, rađenih istom tehnikom izrade veza na platnu. Postavka u KCBu je dobra prilika da se šira javnost upozna sa Grubanovim stvaralaštvom.

Ivan Grubanov je rođen 1976. godine u Beogradu. Diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na kome je završio i doktorske studije. Svoje radove je izlagao na prestižnim manifestacijama i institucijama u zemlji i inostranstvu: na Bijenalu umetnosti u Veneciji, u Loock galerie u Berlinu, Nacionalnom muzeju savremene umetnosti u Atini, zatim u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu. A učestvovao je na mnogim grupnim izložbama u uglednim institucijama u Evropi.

foto: roman jević

Radovi Grubanova se nalaze u kolekcijama Muzeja savreme umetnosti u Beogradu, Nacionalnog muzeja savremene umetnosti u Atini, Muzeju umetnosti u Bernu, Deutche bank u Frankfurtu i drugim državnim i privatnim institucijama.

U okviru postavke, u subotu 28. 10 između 12 i 16 časova održaće se radionica za mlade u organizaciji i realizaciji umetnika i edukatora KCBa i kustosa Gordane Dobrić.

Izložba će biti otvorena do 2. novembra.

(Roman Jević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.