Poznati modni kreator inicirao je multikulturalnu saradnju beogradskih i italijanskih škola
Foto: Promo

uspeh

Poznati modni kreator inicirao je multikulturalnu saradnju beogradskih i italijanskih škola

Jedan od najcenjenijih srpskih modnih kreatora Igor Todorović, prikazao je neke od svojih radova u Jugoslovenskoj kinoteci, u okviru Festivala italijanskog filma.

Objavljeno: 19.09.2017. 16:34h
  • 7

Italijanska delegacija, u kojoj je i nagrađivani reditelj Paolo Đenoveze, autor blokbastera “Potpuni stranci”, kao i brojni umetnici, filmski i modni stvaraoci, bili su puni hvale za Todorovićeve modne kreacije, izložene zajedno sa radovima čuvene modne kuće “Gattinoni”.

foto: Promo

Naš kreator iskoristio je ovaj skup italijanskih i srpskih kreativaca i biznismena, ne samo kako bi promovisao svoj rad, već i kao priliku za jednu korisnu inicijativu. Todorović, koji je završio najprestižniju rimsku Akademiju visoke mode "Koefija”, inicirao je saradnju naših škola u kojima se uči italijanski jezik sa školama u Italiji, u cilju unapređenja saradnje I otvaranja novih mogućnosti za mlade kreativne ljude iz Srbije.

foto: Promo

- Kao neko ko se školovao u Rimu nekako je logično da se uključim u ovu inicijativu i koliko je moguće podržim. Spoj mog rada i rada kuće “Gattinoni” koji su predstavljeni jedno je divno poređenje velikog potpisa Gattinoni i mog dosadašnjeg rada. Pored toga, susret sa Paolom Đenovezeom i brojnim ljudima iz sveta filma i televizije otvara mogućnosti saradnje na različitim kreativnim poljima u Italiji kojima se unapred radujem. Takođe, moja lična želja da približim mogućnosti da se naši mladi kreativni ljudi nađu u Italiji i upoznaju se svojim kolegama i razvijaju svoje ideje šire od produkcija gde žive. Otuda i inicijativa da se III gimnazija u kojoj se uči italijanski i Dizajnerska škola u Beogradu uključe u jednu multikulturalnu saradnju sa školama u Italiji – kaže Igor Todorović.

foto: Promo

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media