Ko je to infoSTANAR? Otkrijte na izložbi fotografija Marije Ćalić u Domu omladine!
Foto: Promo

dubina potrošenog života

Ko je to infoSTANAR? Otkrijte na izložbi fotografija Marije Ćalić u Domu omladine!

Izložba objedinjuje ciklus fotografija u kojima autorka nudi beskompromisno vizuelno povezivanje slojevitih nalaza današnjice
Objavljeno:

Izložba fotografija Marija Ćalić pod nazivom "infoSTANAR" održaće se u Domu omladine Beograda od 17. do 28. januara.

Izložba objedinjuje ciklus fotografija u kojima autorka nudi beskompromisno vizuelno povezivanje slojevitih nalaza današnjice. Predmeti, figure i atmosfere opažajnog sveta, ukazuju na pomake iz narušenih statusa realnog, kao i simboličkog stanovanja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Odrednica "Infostan" je urbani izum: sistem objedinjenih komunalnih usluga u operativnoj eksploataciji, u kome se identifikacioni broj pojedinca na imenovanoj lokaciji ukazuje kao obavezujuća nadoknada korišćenog stanovanja. I isto tako, naplata zemaljskog boravka. Info stanar je distopijski zatvorenik. Njegov ambijent nalikuje rupi budućnosti na dnu samog trajanja. U gustoj teskobi zamišljanja ukazuju mu se sputanost građevine, biološki tragovi, rasuti predmeti i vegetacija. Vidljive granice mesta stanovanja prizivaju sećanja, i razotkrivaju dubinu potrošenog života - navodi Marija Ćalić.

foto: Promo

Marija Ćalić je završila Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu i pohađala fotografiju na St. Martin's School of Art u London. Član je ULUPUDS-a, (sekcija fotografije). Objavljivala je autorske fotografije u dnevnoj i nedeljnoj štampi, kao i mesečnim magazinima u Beogradu i Srbiji, radila fotografske priloge za knjige, izložbene kataloge, filmske produkcije i druge medije. Svoje fotografije izlagala je u zemlji i inostranstvu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.