Izlaz u slučaju opasnosti: Izložba fotografija u Institutu Servantes (FOTO)
Foto: Markos Moreno

od 12. januara

Izlaz u slučaju opasnosti: Izložba fotografija u Institutu Servantes (FOTO)

Fotografije Markosa Morena, koje dokumentuju tragediju migranata na Gibraltarskom moreuzu, obišle su svet zahvaljujući njegovom fotoaparatu
Objavljeno: 10:04h

Španski fotograf Markos Moreno predstaviće se beogradskoj publici izložbom fotografija "Izlaz u slučaju opasnosti", koje će za publiku biti otvorena od 12. januara u galeriji Instituta Servantes.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Morenove fotografije, koje dokumentuju svu tragediju imigranata na Gibraltarskom moreuzu, obišle su svet zahvaljujući njegovom fotoaparatu i fotoreporterskom anagažovanju.

foto: Promo

Poslednjih decenija broj prognanih iz svojih domova dostigao je najveći broj u čitavoj istoriji - 65 miliona ljudi. Prema nekim procenama, svake godine oko 5.000 imigranata iz Afrike pokuša da pređe Gibraltarski moreuz. Reč je o samo 14,4 km koji ih razdvajaju od novog života. Tačnije, špansko - marokanska granica predstavlja najveću razliku u životnom standardu od svih granica Evropske unije. Rođen 1974. godine, Markos Moreno je dopisnik saradnik više fotografskih agencija poput AFP, Getty Images, Associated Press, dnevnog lista El País. Dobitnik je Nacionalne nagrade za novinarstvo "Mingote", kao i Nacionalne nagrade za novinarstvo koje dodeljuje Državna služba bezbednosti. Fotografije je izlagao u više zemalj sveta.

foto: Promo / Markos Moreno

Izložba se otvara 12. januara u 19 časova. Istog dana, u 18 časova u Institutu Servantes organizovan je razgovor sa Markosom Morenom, koji će se održati na španskom jeziku sa simultanim prevodom.

Izložba "Izlaz u slučaju opasnosti" biće otvorena do 30. marta 2017. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.