FAF: Da li ste spremni za nešto neukroćeno, opasno, slatko, sirovo... ? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen

festivali

FAF: Da li ste spremni za nešto neukroćeno, opasno, slatko, sirovo... ? (FOTO) (VIDEO)

Počinje još jedan Festival autorskog filma
Objavljeno: 16:28h

U Dvorani Kulturnog centra danas je održana prva konferencija za medije na kojoj je predstavljen kompletan program 22. Festivala autorskog filma, koji se ove godine održava od 25. novembra do 3. decembra.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Novinarima su se obratili članovi saveta Srdan Golubović (predsednik saveta), Stefan Arsenijević (kopredsednik saveta), umetnički direktor Srđan Vučinić, ateše za kulturu Francuskog instituta An-Loren Viguru, kao i direktor festivala Igor Stanković.

foto: promo

Program ove godine čine osamdeset i jedno filmsko ostvarenje, dok glavni, takmičarski program donosi dvadeset dva ostvarenja od kojih se dvanaest takmiči za Gran pri festivala "Aleksandar Saša Petrović".Filmovi koji se takmiče su: Sijeranevada, Akvarijus, Album, Svi severni gradovi, Sirovo, Ornitolog, Srca sa ožiljcima, Između, Ostani uspravan, Sudar, Zovem se Nero i Boris bez Beatris.

foto: promo

Srdan Golubović bliže je upoznao javnost sa glavnim programom: "Glavni takmičarski program sadrži i debitantske filmove, jer od početka festivala pokušavamo da domaćoj publici otkrijemo neka nova autorska imena. Ono što ovogodišnji festival izdvaja od prošlih izdanja jeste što i u okviru pratećeg programa Bande à parte imamo venecijanskog pobednika, film Lava Dijaza "Žena koja je otišla".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.