ONA JE NAJOZBILJNIJI KANDIDAT ZA OVOGODIŠNJEG OSKARA: Upoznajte MLADU glumačku ZVEZDU - Vanesu Kirbi (VIDEO)
Tom prilikom glavna glumica Vanesa Kirbi osvojila je Volpi Cup, za sjajnu izvedbu, Foto: Printscreen

FILM

ONA JE NAJOZBILJNIJI KANDIDAT ZA OVOGODIŠNJEG OSKARA: Upoznajte MLADU glumačku ZVEZDU - Vanesu Kirbi (VIDEO)

Usled neobičnog spleta okolnosti, holivudski debi mađarskog reditelja Kornela Mundruca može predstavljati pravo osveženje.

Objavljeno:

Nedavno je na platformi Netflix osvanulo novo ostvarenje pod nazivom Pieces of a Woman. Međutim, i pre ovog datuma, mnogi su prepoznali kvalitet i na osnovu sinopsisa i glumačke podele izneli zaključak da je reč o kandidatu za Oskara. Reč je o jednom od retkih filmova, koji je prvobitno prikazan na filmskom festivalu u Veneciji, pred odabranom publikom.

Tom prilikom glavna glumica Vanesa Kirbi osvojila je Volpi Cup, za sjajnu izvedbu. Podsećanja radi, većina sličnih manifestacija je održana u online formatu, pa je ekipa filma iskoristila svoju šansu.

Usled neobičnog spleta okolnosti, holivudski debi mađarskog reditelja Kornela Mundruca može predstavljati pravo osveženje. Radnja prati život supružnika Marte i Šona, koje tumače već spomenuta Vanesa Kirbi i Šaja Lebaf. Oni sa nestrpljenjem očekuju rođenje svog prvog deteta, ali porođaj kod kuće polazi po zlu i par gubi bebu. Ovakav sled događaja dovodi do sukoba supružnika i međusobnog optuživanja, a ljubav se polako gasi. Film je sirov, realističan i sadrži materijal o kome će se tek pričati.

Glumici je ovo prva velika uloga na filmu nakon nekoliko sporednih rola u akcionim i romantičnim ostvarenjima. Naravno, ljubitelji serija upoznali su je i kao princezu Margaret u seriji The Crown. Ipak, došao je trenutak da publika svedoči njenom raskošnom talentu i u znatno zahtevnijoj ulozi Marte. Interesantno je da kompanija Netflix polaže velike nade u nju, i smatra da je gotovo izvesno u trci za Oskara, dok je sa druge strane glavni glumac gotovo precrtan. Naime, The New York Times pisao je o navodnom zlostavljanju, koje je pretrpela njegova partnerka, inače muzičarka. Iz tog razloga, za njega nema prostora na promotivnoj turneji.

Vanesa Kirbi
foto: Printscreen

Ne treba izostaviti ni sjajnu rolu glumice Elen Berstin, koja tumači lik majke. Autorima je pošlo za rukom da u nešto duže od 2 sata verno prikažu osećaj očaja, tuge i gubitka, koje ove žene dele. Sve u svemu, u pitanju je film koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Za kraj, dodajemo i to da su dosadašnji utisci gledalaca podeljeni. Dok jedni govore da je reč o remek-delu, drugi smatraju da ništa ne bi propustili ni da mu nisu pružili šansu. Ipak, Pieces of a Woman beleži ogromno interesovanje na pomenutoj platformi, a mi ćemo, kao i uvek, pratiti takmičarski život ovog filma.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vogue España)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.