ČUVENIM GLUMCIMA JE KARIJERA BILA SKROZ U KANALU: Da nisu dobili ove ULOGE, niko više ne bi znao za NJIH
Foto: Ilustracija, Foto: Printscreen

šta ti je život!

ČUVENIM GLUMCIMA JE KARIJERA BILA SKROZ U KANALU: Da nisu dobili ove ULOGE, niko više ne bi znao za NJIH

Jedino što glumce koji su se našli u ovom začaranom krugu može spasiti je uloga u nekom novom filmskom remek-delu. To je lakše reći nego uraditi, ali ipak postoje mnogi primeri iz istorije Holivuda koji pokazuju da je tako nešto ipak moguće.

Objavljeno:

Svi glumci žele da filmovi u kojima igraju budu uspešni. To, naravno, nije uvek moguće. Poseban problem nastaje kada oni glume u nekoliko promašaja zaredom. Tada umesto nominacija za Oskara, oni dobijaju nominacije za Zlatnu malinu, a pošto su njihovi skorašnji filmovi bili neuspešni, ređe dobijaju angažman u vrednim projektima u budućnosti.

Jedino što glumce koji su se našli u ovom začaranom krugu može spasiti je uloga u nekom novom filmskom remek-delu. To je lakše reći nego uraditi, ali ipak postoje mnogi primeri iz istorije Holivuda koji pokazuju da je tako nešto ipak moguće.

Otkrijte u narednim redovima kojih 5 uloga su spasile karijere poznatih glumaca.

Kijanu Rivsova uloga u filmu John Wick

Kijanu Rivs
foto: Profimedia

Nakon velikog uspeha Matrix trilogije, Kijanu Rivs nije baš imao sreće kada je birao uloge. Njegovo pojavljivanje u filmu The Day the Earth Stood Still (2008) nije pomoglo ovom ostvarenju da izbegne nominaciju za Zlatnu malinu, a film koji je trebalo da označi veliki povratak poznatog glumca, blokbaster 47 Ronin iz 2014, nije uspeo ni da vrati uložena sredstava. Na njegovu, ali i našu sreću, već sledeće godine je izašao John Wick sa Rivsom u naslovnoj ulozi. Bio je to relativno jeftin akcioni film koji se svideo i kritici i publici. Do danas je snimljeno još dva nastavka, a Rivs je u međuvremenu postao popularan kao u najboljim danima.

Rajan Rejnolds

Džoš Brolin, Rajan Rejnolds
foto: EPA/ Javier Lizon

Rajan Rejnolds je igrao u gomili solidnih i dobrih filmova do kraja prve decenije 21. veka, ali niko u to vreme nije smatrao da je on velika zvezda. To je trebalo da se promeni nakon izlaska superherojskog filma Green Lantern (2011), u kome je on igrao glavnu ulogu. Film je, međutim, bio veliki promašaj i samim tim Rejnolds nije uspeo da se nametne kao nova zvezda Holivuda. Nije prošlo pet godina, i on je dobio šansu da ponovo igra u superherojskom filmu, ovoga puta antiheroja Dedpula u istoimenom filmu iz 2016. Reakcije publike i kritike su bile odlične, što je Rejnoldsu omogućilo da bude deo još jednog filma o Dedpulu, ali i mnogih drugih visokobudžetnih ostvarenja.

Metju Mekonahi

Metju Mekonahi
foto: Printscreen

Čini se da je Metju Mekonahi u prvoj deceniji novog milenijuma bio na svojevrsnom odmoru od ozbiljnih rola. On je mahom igrao u više ili manje uspešnim romantičnim komedijama, kao što su The Wedding Planner (2001), How to Lose a Guy in 10 Days (2003), Failure to Launch (2006) i Ghosts of Girlfriends Past (2009). Mekonahi nije bio loš u ovim ostvarenjima, ali nije ni posebno blistao. On je, međutim, 2013. dokazao da je sposoban za mnogo više. Te godine je izašao film Dallas Buyers Club, u kome je Mekonahi tumačio glavnog junaka Rona Vudrufa. On je ovom rolom ponovo skrenuo pažnju na svoj veliki talenat, a to je prepoznala i Američka filmska akademija, koja ga je nagradila Oskarom.

Robert Dauni Džunior

Robert Dauni Džunior
foto: Profimedia

Pre nego što mu je karijera krenula nizbrdo u drugoj polovini devedesetih, Robert Dauni Džunior je iza sebe imao nekoliko veoma zapaženih uloga u filmovima kao što su Less than Zero (1987), Chaplin (1992) i Natural Born Killers (1994). Zavisnost od narkotika, međutim, onemogućila ga je da nastavi ovaj uspešan niz. Od 1996. do 2001, on je više puta bio hapšen zbog posedovanja nelegalnih supstanci i oružja, što mu je praktično zaustavilo karijeru. Ipak, mnogi njegovi prijatelji u Holivudu su nastavili da mu pružaju šansu da ponovo dokaže svoj talenat, što je kulminiralo ulogom Tonija Starka/Ajronmena u superherojskom filmu Iron Man iz 2008. Po izlasku ovog filma, Dauni Džunior je postao najtraženiji glumac na svetu.

Džon Travolta

džon travolta
foto: Printscreen

Travolta je 1977. imao glavnu ulogu u filmu Saturday Night Fever, a već sledeće godine i u filmu Grease (1978). U oba filma je imao priliku da pokaže svoj talenat za ples, što ga je učinilo ikonom disko ere i verovatno najpopularnijim glumcem na svetu krajem sedamdesetih. Narednu dekadu, s druge strane, Travolta bi najradije zaboravio. Nijedan film u kome je igrao u tom periodu nije bio ni blizu popularan kao njegova dva najveća hita. Slobodno možemo reći da je on početkom devedesetih bio potpuno zaboravljen. Jedan mladi režiser, međutim, smatrao je da je to potpuno nezasluženo i odlučio je da mu da novu šansu. Bio je to Kventin Tarantino, a film u kome je Džon Travolta dobio priliku da se pokaže bio je remek-delo Petparačke priče iz 1994. Nakon uloge okorelog kriminalca Vinsenta Vege u ovom filmu, njegova karijera je doživela renesansu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CityMagazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.