OVE FILMOVE NIKAKO NE SMETE PROPUSTITI NA 12. MERLINKA FESTIVALU: Prvi je SNIMAN tajno na KUBI
Preporučujemo vam tri filma koja ne smete propustiti, Foto: Promo

odlična ponuda

OVE FILMOVE NIKAKO NE SMETE PROPUSTITI NA 12. MERLINKA FESTIVALU: Prvi je SNIMAN tajno na KUBI

Tokom četiri festivalska dana premijerno će biti prikazano više od 80 igranih, dokumentarnih i kratkih LGBT filmova

Objavljeno: 10:02h

Dvanaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održaće se od 3. do 6. decembra u Domu omladine Beograda pod sloganom „Festival na rubu nervnog sloma“. Tokom četiri festivalska dana premijerno će biti prikazano više od 80 igranih, dokumentarnih i kratkih LGBT filmova, a mnogi od njih će imati srpsku premijeru. Preporučujemo vam tri filma koja ne smete propustiti.

Dokumentarni film

Transformeri (Transformitas)

foto: Promo

Chad Hane, Kuba-SAD, 2020.

Sniman tajno bez dozvole kubanske vlade, ovaj intimno epski dokumentarac se kreće između prošlosti i sadašnjosti i upoređuje teškoće sa kojima su se suočavale različite generacije LGBTQ osoba na Kubi. Transformeri predstavlja dirljivu priču o žrtvi, prijateljstvu i moći umetnosti da transformiše naš život.

Igrani film

Crno belo šareno (Schwarz Weiss Bunt)

foto: Promo

David Moser, Austrija, 2020.

Matilda – mlada i nesigurna žena na putu da postane odrasla osoba plaši se da će doživeti gubitak svoje mladosti. Usred svoje potrage za odgovorima na velika životna pitanja, ona uviđa potrebu da ode dublje pre toga tako što će najpre preispitati sebe.Vikend prepun različitih susreta sa porodicom, prijateljima i strancima će joj možda pomoći da pronađe odgovore na njene mlade i tvrdoglave zbunjenosti.

Dokumentarni film

Maria Luiza Marselo Diaz, Brazil, 2019.

Maria Luiza je prva transrodna osoba u brazilskim oružanim snagama.Sa 18 godina prijavila se za vazduhoplovstvo i potpuno zaljubljena u avione, videla je to kao svoju priliku. U vojsku je pozvana 1979. godine i posle 22 godine rada, penzionisana je zbog invalidnosti. Film istražuje motivaciju za zabranu nošenja ženske uniforme i njenu putanju ka afirmaciji kao transrodne osobe, vojnika i katolkinje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.