15 NAJBOLJIH KOMEDIJA 21. VEKA: Da li ste ih sve GLEDALI? Dobro će vam doći da se DANAS malo ISMEJETE (TREJLERI)
Sada, više nego bilo kada, ljudima je potrebno malo smeha, Foto: Printscreen

hit filmovi

15 NAJBOLJIH KOMEDIJA 21. VEKA: Da li ste ih sve GLEDALI? Dobro će vam doći da se DANAS malo ISMEJETE (TREJLERI)

Naravno, nismo zaboravili ni da uvrstimo romantične komedije

Objavljeno:

Sada, više nego bilo kada, ljudima je potrebno malo smeha. Iz tog razloga smo za vas napravili listu 15 najboljih komedija koje su izašle u 21. veku.

Među izabranim naslovima se nalaze urnebesni filmovi koji će vas nasmejati do suza, ali i kombinacije komedija i drama, tzv. dramedije, koje, osim smeha, nude i malo ozbiljniji sadržaj. Naravno, nismo zaboravili ni da uvrstimo romantične komedije.

15. Očigledno je dete (2014)

Očigledno je dete je dramedija o Doni, stand up komičarki koja nakon raskida sa dečkom provodi noć sa momkom koga je iste večeri upoznala. Mesec dana kasnije, ona otkriva da je trudna, što je dovodi u dilemu: da li da zadrži dete ili da abortira?

14. Loše komšije (2014)

Set Rogen i Rouz Birn u ovom filmu igraju nove roditelje, Meka i Keli, koji žive u mirnom američkom predgrađu sa svojom ćerkicom Stelom. Njihov život, međutim, pretvara se u pravi pakao kada se u kuću pored njih useljavaju studenti, koji svaki dan i noć prave veliku buku i ne daju im mira.

13. U Brižu (2008)

U ovoj crnoj komediji, Kolin Farel i Brendan Glison igraju dvojicu plaćenih ubica koji se nakon gnusnog zločina kriju od zakona u Brižu. Film je režirao Martin Mekdona, koji je kasnije bio autor veoma uspešnog filma Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju iz 2017.

12. U dobru i u zlu (2013)

U dobru i u zlu je priča o Patriku Solitanu, čoveku koji pati od bipolarnog poremećaja. Nakon izlaska iz psihijatrijske bolnice, on odlučuje da pokuša da ubedi svoju bivšu ženu da mu se vrati. U pomoć mu uskače mlada udovica Tifani Maksvel, koja takođe ima problema sa mentalnim zdravljem. Ona, međutim, zauzvrat od njega traži da zajedno sa njom učestvuje na takmičenju u plesu.

11. Poželjna Amerikanka (2015)

Poželjnu Amerikanku režirao je Noa Baumbah. Glavna junakinja ovog filma je Trejsi, stidljiva studentkinja prve godine koja se oseća usamljeno na svom fakultetu. Na savet svoje majke, ona traži pomoć od svoje buduće polusestre Bruk, koja je po svemu različita od nje.

10. Ponoć u Parizu (2011)

Oven Vilson u ovom Vudi Alenovom filmu igra Džila Pendera, scenaristu koji pokušava da završi svoj prvi roman. Na odmoru u Parizu sa svojom ženom Inez i njenim bogatim roditeljima, on otkriva da između njih postoje nepremostive razlike. Tokom jedne večere sa Inez i njenim prijateljima, Džil se na misteriozan način izmešta iz svog vremena i završava u Parizu dvadesetih godina prošlog veka, perioda tokom koga su u prestonici Francuske živeli poznati svetski književnici i umetnici.

9. Spaliti posle čitanja (2008)

Spaliti posle čitanja je urnebesna, ali i veoma neobična crna komedija braće Koen. Glumačka ekipa ovog filma je impresivna i čine je, između ostalih, Bred Pit, Frensis Mekdormand, Džordž Kluni, Džon Malkovič, Tilda Svinton i Dž. K. Simons.

8. Sve smo rekli (2013)

U svom poslednjem snimljenom filmu, pokojni Džejms Gandolfini je tumačio Alberta, razvedenog čoveka koji upoznaje takođe razvedenu Evu (Džulija Luj-Drajfus) i započinje vezu s njom. Problem se javlja između njih kada Eva otkrije da je on bivši muž njene dobre prijateljice Merijen (Ketrin Kiner).

7. 4 banke, a nevin (2005)

Prvi film Džada Apatoua je urnebesna komedija o Endiju, 40-godišnjem nevinom muškarcu koji je zaposlen u prodavnici tehnike. Kada njegove kolege sa posla slučajno saznaju da Endi do sada nije spavao sa ženom, oni odlučuju da mu pomognu i naprave od njega pravog muškarca.

6. Kul momci (2007)

Kul momci je tinejdžerska komedija o dvojici srednjoškolaca koji po svaku cenu žele da izgube nevinost pre odlaska na koledž. Ovo je film koji je ljudima otkrio talenat Džone Hila, Eme Stoun i Majkla Sere.

5. Tim Amerika (2004)

Autori serije South Park, Trej Parker i Met Stoun, stoje iza ove satirične komedije, koja je snimljena uz pomoć lutaka. Tim Amerika je svojevrsna parodija na bombastične akcione filmove iz osamdesetih.

4. Hotel Grand Budapest (2014)

Hotel Grand Budapest je neobičan film o vlasniku hotela u izmišljenoj istočnoevropskoj zemlji i njegovom vernom pomoćniku. Glavne uloge u njemu tumače Reif Fajns i Toni Revolori, a u filmu se još pojavljuju Edrijan Brodi, Vilijam Defo, Serše Ronan, Tilda Svinton, Edvard Norton i mnoga druga poznata imena iz sveta glume.

3. Izgubljeni u prevodu (2003)

Izgubljeni u prevodu možda nije klasična komedija, ali teško je ne nasmejati se svaki put kada Bil Marej izgovori nešto u ovom filmu. On igra Boba Harisa, nekada slavnog glumca koji sada proživljava krizu srednjih godina. On odlazi u Tokio radi snimanja reklame za viski i tamo upoznaje Šarlot (Skarlet Johanson), udatu Amerikanku koja je upravo završila studije i sada u prestonici Japana pravi društvo svom mužu fotografu. I pored velikog generacijskog jaza, njih dvoje otkrivaju da imaju mnogo toga zajedničkog.

2. Škola roka (2003)

Džek Blek u Školi roka tumači propalog muzičara, koji nakon što je izbačen iz svog benda, na prevaru pronalazi posao kao nastavnik u osnovnoj školi za talentovanu decu. Nakon što otkrije talenat za muziku svojih učenika, on odlučuje da ih poduči rokenrolu i zajedno sa njima učestvuje na lokalnom takmičenju bendova.

1. Stranputice (2004)

Glavni junaci ove dramedije Aleksandra Pejna su dva sredovečna muškarca, Majls i Džek, koji su pasionirani ljubitelji vina. Prvi je depresivni i razvedeni pisac, dok je drugi glumac koji se proslavio u sapunici i čije su najbolje godine iza njega. Džek treba uskoro da se oženi, zbog čega on i Majls odlučuju da odu na poslednje zajedničko putovanje. Film Stranputice je zaradio skoro 110 miliona dolara od prodaje bioskopskih ulaznica, što je velika stvar, s obzirom na činjenicu da je njegov budžet višestruko manji (16 miliona dolara). Film je takođe dobio Oskara za najbolji adaptirani scenario.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/City magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.