DAVIO JE I TUKAO MUŠKARCE, SILOVAO MALOLETNICE, OTIMAO PARE: Jeziv DOKUMENTARAC o sekti Toma KRUZA! (VIDEO)
Dejvida Miskevidža opisala je kao besnog čoveka koji je često gušio i tukao muške zaposlene, Foto: Printscreen

ludilo od priče

DAVIO JE I TUKAO MUŠKARCE, SILOVAO MALOLETNICE, OTIMAO PARE: Jeziv DOKUMENTARAC o sekti Toma KRUZA! (VIDEO)

Ona se prisetila toga kako je slepo verovala u crkvu, čak i nakon što ju je jedan sajentolog silovao dok je ona imala tek četrnaest godina

Objavljeno:

Po prvi put se jedna televizijska kuća usudila da napravi dokumentarac o sajentologiji. Zvezda dokumentarne serije od osam epizoda je Lea Remini, nekadašnja zvezda serije "Kralj Queensa" i bivša članica tog kulta.

Ona je u sajentologiji provela više od tri decenije i 2013. godine se napokon usudila da ga napusti. Od tada vodi tešku pravnu bitku protiv raznoraznih optužbi iz sajentoloških krugova koji pokušavaju da je omalovaže i time umanje njenu poruku, zbog čega je odlučila da putem TV ekrana otkrije sve što smatra bitnim.

Visokopozicionirani sajentolozi

U prvoj epizodi pridružio joj se bivši visoki zvaničnik Sajentološke crkve, Majk Rinder, a prikazane su i pretnje advokata Sajentološke crkve koje su se uglavnom svele na navode: “Crkva negira mnoge izjave izrečene u programu”. Rinder je svojevremeno bio zadužen za blaćenje svih protivnika sajentologije, a zvanično je bio portparol za međunarodne odnose.

Remini, sa svoje strane, ima jednostavnu poruku. “Neko mora da učini nešto zbog ovog kulta”. Kako dalje objašnjava, cilj joj je da pokaže ostatku sveta kakvu štetu nanosi članstvo u sajentološkoj crkvi, piše “Daily Beast”, prenosi 24sata.hr.

foto: Printscreen

Nekad davno, Lea je bila jedna od najistaknutijih članica holivudskog ogranka sajentologije. Priseća se kako je više od tri decenije bila odani član i kako se za sve svoje uspehe uvek zahvaljivala crkvi. S druge strane, kada bi doživela neuspeh, krivila bi sebe, baš kako su je sajentolozi učili. Prošle godine je objavila knjigu, pravo razotkrivanje sajentologije, u kojoj se prisećala svog života u tom kultu. Razočarenje je počelo još 2007. godine na venčanju Toma Kruza i Kejti Holms u Italiji.

foto: Profimedia

Remini nije uspela da pronađe Šeli Miskevidž, suprugu šefa sajentologije Dejvida Miskevidža i počela je da se raspituje.

Rekli su mi da neka pitanja stvarno ne bi trebalo da postavljam”, priseća se Remini. Nekoliko godina kasnije prijavila je policiji Šelin nestanak, ali losanđeleška policija je s vremenom odustala od potrage.

Silovanje maloletnica

U istoj epizodi pojavila se i Ejmi Skobi, takođe jedna od bivših članica sajentološkog kulta koja je ponovila šta je sve videla dok je bila članica. Dejvida Miskevidža opisala je kao besnog čoveka koji je često gušio i tukao muške zaposlene. Ona se prisetila toga kako je slepo verovala u crkvu, čak i nakon što ju je jedan sajentolog silovao dok je ona imala tek četrnaest godina.

Inače, advokati Sajentološke crkve žestoko su napadali mrežu A&E da prestanu da snimaju ili da barem nikad ne emituju ovu dokumentarnu seriju.

Ne znam koliko malo je falilo da serija propadne. Znam da su iz A&E bili vrlo uporni i jednom kad su videli snimke i čuli priče, apsolutno su se posvetili emitovanju serije”, ispričala je Lea za “Hollywood Reporter”.

foto: Printscreen

Prisetila se i toga kako je crkva nekad pokušavala da iskoristi njen uticaj zvezde popularne TV serije. Tom Kruz je svojevremeno tražio da Remini nazove tadašnjeg šefa CBS-a, TV kuće koja je emitovala “Kralja Queens-a”, kako bi odustali od emitovanja emisije o Tomu i njegovom uticaju unutar sajentoloških krugova. Razgovor je bio izuzetno neprijatan i na kraju je Les Monvis rekao da ga boli briga šta ona ili bilo ko drugi misli i da se on neće uplitati u uredničku politiku bilo koje emisije.

Lea je u emisiji otkrila kako su članovi crkve, koji su teško radili i zarađivali za život godišnje crkvi morali da daju i po 250.000 dolara, dok je ona dala oko tri milion dolara. Sajentološka crkva i dalje priča da je Remini samo propala glumica koja pokušava da zaradi nešto novca blaćenjem sajentologije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.