5. FESTIVAL ITALIJANSKOG FILMA 17.-25. OKTOBRA u Jugoslovenskoj kinoteci
Alberto Sordi (1920-2003), Foto: Imdb

festival

5. FESTIVAL ITALIJANSKOG FILMA 17.-25. OKTOBRA u Jugoslovenskoj kinoteci

Festival će s jedne strane biti posvećen savremenom italijanskom filmu i predstaviće šest filmova novije produkcije, a s druge istoriji italijanske kinematografije, koja ove godine obeležava 100 godina od rođenja čuvenog Alberta Sordija.

Objavljeno: 12:56h

Peto izdanje Festivala italijanskog filma biće održano od 17. do 25. oktobra, u prisustvu publike, u oba sedišta Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, uz poštovanje svih propisanih mera zdravstvene zaštite, saopštila je danas Jugoslovenska kinoteka.

Festival će s jedne strane biti posvećen savremenom italijanskom filmu i predstaviće šest filmova novije produkcije, a s druge istoriji italijanske kinematografije, koja ove godine obeležava 100 godina od rođenja čuvenog Alberta Sordija. U znak sećanja na rimskog glumca biće prikazana velika retrospektiva filmova u kojima je igrao glavnu ulogu i to od 21. do 25. oktobra, i priređena izvanredna izložba fotografija posvećena pojedinim trenucima iz njegove izuzetno dugačke karijere.

Ovaj Festival organizuje Jugoslovenska kinoteka u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, Ministarstvom kulturnih dobara, kulturnih aktivnosti i turizma Italije, Institutom Luce Cinecitta, Eksperimentalnim filmskim centrom i kulturnom asocijacijom Excellence International.

Bonus video:

espreso.co.rs/agencije


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.