Poznati glumac bio meta terorista: Kako je Laušević završio u otetom avionu!?
Foto: Dragana Udovičić

jedva se izvukoše!

Poznati glumac bio meta terorista: Kako je Laušević završio u otetom avionu!?

Dvojica su izvadila pištolje, a jedan nož. Počeli su da galame i vitlaju oružjem, da psuju i prete da će početi da ubijaju ako iko prstom mrdne, a od onih koji su sedeli u prvim redovima zahtevali su da se premeste pozadi
Objavljeno: 17:45h

Grupa kriminalaca otela je „Jatov” „boing B727-200” 26. septembra 1981. na liniji Podgorica-Beograd, sa 98 putnika i osam članova posade. U avionu su bili naši poznati glumci Žarko Laušević (56), Mihailo Miša Janketić (77) i Marko Nikolić (69), kao i tim FK Budućnost.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nakon što je avion poleteo iz Dubrovnika ka Beogradu, tri mladića iz Hrvatske odlučila su da otmu avion. Pored glumaca i fudbalera, u avionu su bili estradna zvezda Biljana Petrović i general Milan Šijan, narodni heroj, ratni komandant Šeste ličke brigade, koja se proslavila spasavajući maršala Josipa Broza Tita prilikom desanta na Drvar.

Da ti neko brkne s 3 prsta u oko: Šta sve može da ti se desi u Guči kad si mrtav pijan? (FOTO)

- Snimali smo seriju u Crnoj Gori i krenuli u Beograd jer je trebalo da igramo predstavu „Tramvaj zvani želja”. Avion je svratio u Dubrovnik da pokupi putnike, a kada smo uzleteli, izdvojila su se dvojica mladića sa pištoljima. Pretili su i tražili da ispraznimo prve redove, a sećam se da im je krajnji cilj bio da stignu u Johanesburg - ispričao je svojevremeno Miša Janketić.

foto: Luka Šarac

Čim se avion odvojio od zemlje, ustala su tri dugokosa mladića - organizator Borivoje Jelić, Mirko Križić i Milan Prpić. Dvojica su izvadila pištolje, a jedan nož. Počeli su da galame i vitlaju oružjem, da psuju i prete da će početi da ubijaju ako iko prstom mrdne, a od onih koji su sedeli u prvim redovima zahtevali su da se premeste pozadi. Pritom su im stavljali cevi oružja u usta, na slepoočnice, a onaj sa nožem je uhvatio jednu od stjuardesa i prislonio joj sečivo uz grlo.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.