GDE SU SADA DECA IZ FILMOVA O HARIJU POTERU: Šta rade Drejko Malfoj, Ron i Džini Vizli, Nevil, Sedrik Digori...
Foto: Imdb/Espreso montaža

film

GDE SU SADA DECA IZ FILMOVA O HARIJU POTERU: Šta rade Drejko Malfoj, Ron i Džini Vizli, Nevil, Sedrik Digori...

Deca koja su glumila male čarobnjake u filmovima o Hariju Poteru danas su već odrasli ljudi, neki od njih su već ostvarili uspešne glumačke karijere, neki drugi su manje uspešni.

Objavljeno: 15:12h
Vladimir Marković

Denijel Redklif (31) snimio je još trideset dve uloge u filmovima i TV serijama nakon završetka serijala o Hariju Poteru, od kojih je najzapaženiji ovogodišnji film "Bekstvo iz Pretorije", ali za većinu publike on ostaje upamćen kao Hari Poter.

Ema Votson (30) odigrala je svega još petnaest uloga nakon Hermajoni Grejndžer, i prava je superzvezda koja ostvaruje sjajnu karijeru i kao model i kao glumica. Osim prošlogodišnjeg filma Male žene, koji je bio nominovan za Oskara za najbolji film, ostvarila je zapažene uloge i u nepravedno potcenjenom filmu "Krug" (The Circle, 2017), "Prednosti marginalca" (Perks of a Wallflower, 2012), Kolonija (Colonia, 2015) i drugim.

Rupert Grin je nakon Rona Vizlija ostvario još tridesetak uloga, od kojih su tek one u TV serijama Sneč (Snatch, 2017-18'), Sick Note (2017-18') i Servant (2019-20') nešto značajnije.

Metju Luis (31), nekadašnji tumač uloge Nevila Longbotoma, danas je glumac i producent sa tridesetak uloga, među kojima se izdvajaju "Naši momci" (Our Boys, 2012), TV serije "Sindikat", "Trbosekova ulica", film "Terminal" i druge.

Tom Felton je nakon uloge Drejka Malfoja ostvario još četrdesetak uloga koje se ipak ne mogu smatrati važnim. Najvažnija uloga koju je odigrao nakon serijala o Hariju Poteru je ona u kojoj tumači čuvara majmuna u filmu "Ustanak planete majmuna" (Rise of the Planet of the Apes, 2012).

Robert Patinson (34) je nakon uloge Sedrika Digorija u filmu Hari Poter i vatreni pehar (2005) ostvario četrdesetak uloga od koje su neke i veoma zapažene, poput uloge vampira Edvarda Kalena u seriji "Sumrak", a čini se da njegova prava karijera tek počinje nakon glavnih uloga u filmu "Tenet" Kristofera Nolana, uloge Betmena/Brusa Vejna u sledećoj ekranizaciji priče o Betmenu. Patinson se spominje i kao mogući nosilac uloge Džejmsa Bonda.

Patinson kao Sedrik Digori (2005) i Nil (Tenet, 2020)
Patinson kao Sedrik Digori (2005) i Nil (Tenet, 2020)foto: Imdb/Espreso montaža

Boni Rajt (Bonnie Wright, 29) je nakon uloge Harijeve devojke, Džini Vizli, ostvarila još svega nekoliko uloga mahom u britanskim filmovima. U postprodukciji je njena prva značajnija glavna uloga u komediji "Oni koji lutaju" (Those Who Wander).

foto: Imdb/Espreso montaža

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.