THE WALKING DEAD - FINALE SEZONE KOJE TO ZAPRAVO NIJE; Šta je Građanska Republika? Kad kreće ostatak 10. sezone?
Foto: Snimak ekrana

serija

THE WALKING DEAD - FINALE SEZONE KOJE TO ZAPRAVO NIJE; Šta je Građanska Republika? Kad kreće ostatak 10. sezone?

The Walking Dead serijal postao je toliko razuđen i zbunjujući sa svim novim izdancima franšize, mnoštvom novih likova, novom spin-off serijom The Walking Dead: World Beyond (Svet sa druge strane), još jednom novom pričom smeštenom u The Walking Dead univerzum, novom velikom organizacijom koja se zove Građanska Republika (Civic Republic) sa svojom vojskom. Pored svega toga, "glavna" priča The Walking Dead dobiće još šest novih epizoda... Kako razumeti svu tu zbrku?

Objavljeno: 14:22h

Kako je najavljeno, 1. oktobra prikazana je šesnaesta epizoda desete sezone serije The Walking Dead "A Certain Doom" (Izvesna sudbina), koja je trebalo da bude prikazana u aprilu mesecu i da bude završetak sezone. Zbog pandemije, ta epizoda nije snimljena ni prikazana kada je bilo predviđeno, već naknadno, pre nekoliko dana.

Produkcija AMC naknadno je odlučila da sezoni 10 pridoda još šest epizoda, koje će biti emitovane početkom 2021. godine. Nakon toga, u oktobru 2021. biće prikazana 11. sezona serije The Walking Dead, koja će biti završna sezona serijala.

Ovih dana počelo je emitovanje nove serije iz The Walking Dead univerzuma - World Beyond. Upoznajemo novo naselje, mnoštvo novih likova, zombiji su isti kao u seriji koja traje od 2010. a najznačajnija novost je Građanska Republika, vojna sila prepoznatljiva po oklopljenim vojnicima i crnim helikopterima, kao i logotipu sa tri kruga, nalik na umanjeni olimpijski znak.

Vojska Građanske Republike
Vojska Građanske Republike foto: Snimak ekrana

Pojavljivanje Građanske Republike najavljeno je u poslednjim epizodama u kojima je učestvovao Rik Grajms, kada je helikopter nadleteo u blizini đubrišta u kojem je bilo sedište zajednice skupljača, na čelu sa Džejdis.

Naseobina u seriji The World Beyond nalazi se u studentskom kampusu i ima oko 10 hiljada stanovnika, ali oni su za Građansku Republiku sitna riba, što sugeriše da Građanska Republika ima daleko veće ljudstvo.

Elizabet, Građanska Republika
Elizabet, Građanska Republikafoto: Snimak ekrana

Kako objašnjava Elizabet, službenica Građanske Republike koja se pojavila na sastanku sa predstavnicima studentskog kampusa, svrha Građanske Republike je da otkrije lek za bolest koja pretvara ljude u zombije. Nije jasno da li je Građanska Republika nastala kao direktna naslednica Vlade SAD i Bele Kuće, od preživelih članova dotadašnje Vlade, ili je to neka grupacija nastala iz pepela američke vlasti i vojske, koja imka pristup velikim resursima ranije države.

Jedno ubrzo postaje jasno - Građanska Republika je još jedna zla organizacija u The Walking Dead Univerzumu, koja ubija članove slabijih zajednica i nameće svoju vlast. To je jedno od objašnjenja zašto se Rik Grajms nije vratio iz posete Građanskoj Republici.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.