Pala prva klapa celovečernjeg igranog filma „Zlatni dečko“ u režiji Ognjena Jankovića
Denis Murić i Igor Benčina, Foto: Promo

DOMAĆI FILM

Pala prva klapa celovečernjeg igranog filma „Zlatni dečko“ u režiji Ognjena Jankovića

Naš stalni saradnik Zoran Janković izveštava sa početka snimanja novog domaćeg filma i TV serije - "Zlatni dečko" u režiji Ognjena Jankovića.

Objavljeno: 13:13h

Poslednjeg dana septembra pala je prva klapa novog srpskog celovečernjeg igranog filma; u pitanju je film naslovljen „Zlatni dečko“ po scenariju Alekse Ršumovića, Vuka Ršumovića i Ognjena Jankovića, a Janković je i reditelj ovog ostvarenja. Projekat i ovog filma podržao je Filmski centar Srbije (FCS).

Denis Murić dobija uputstva od režisera Ognjena Jankovića
Denis Murić dobija uputstva od režisera Ognjena Jankovićafoto: Promo

Ovo je priča o mladom fudbaleru, problematičnog temperamenta, koji od rane mladosti, zbog svog talenta, postaje meta različitih interesa. U velikoj meri ovo je, kažu, priča o sazrevanju jednog mladog bića u izuzetno surovoj okolini, kao i priča o refleksiji takve sredine na glavnog junaka.

Inspiracija za priču je došla od mnogobrojnih istinitih događaja koji okružuju svet fudbala u našoj zemlji. Na taj način je dobijena doza sirove autentičnosti iz koje su proistekli junaci ove priče. Radnja filma je smeštena u okvire koji se događaju izvan fudbalskog terena, daleko od očiju gledalaca. Ono što je posebno zanimljivo je to što priča otvara vrata iza kojih možemo da vidimo naličije ovog sporta – novac, moć, trgovinu uticajem, kao i razvrat, latentnu narkomaniju, kriminal, itd. A zapravo iza svega ovoga se krije priča o modernom gladijatorskom ropstvu koje se ogleda u odnosu klubova, menadžera, roditelja i fudbalera.

Ognjen Janković i Alisa Radaković
Ognjen Janković i Alisa Radakovićfoto: Promo

Pratimo kako se sve ovo reflektuje na glavnog junaka Denisa, koji je nevoljen, lišen elementarne roditeljske ljubavi, a sa druge strane poseduje vanserijski talenat za fudbal. Upravo talenat ga čini metom raznoraznih sportskih mešetara kojima je u prvom planu interes bez prave emocije. Ovakav sklop životnih okolnosti, mladost, nezrelost i neobrazovanost, od njega stvaraju izuzetno nestabilnu ličnost, i on kao sunđer upija „vrednosti” koje mu se serviraju. Njega okolina primorava da sanja o slavi i novcu. Tako on svoj suštinski nedostatak – ljubav, kompenzuje kroz stil života koji mu fudbal omogućuje na drugoj strani (neodgovornost, bahatost, drogiranje, razvrat itd). Iako ne shvata šta mu se događa na nivou racionalnog, glavni junak podsvesno počinje da odbija ovakvu postavku stvari. Nakon spoznaje glavnog junaka i okolnosti u kojima se nalazi, otkriva se jedan emotivni sloj priče, njegova usamljenost i potreba za ljubavlju.

Petar Strugar
Petar Strugarfoto: Promo

Reditelj filma je Ognjen Janković, dok je scenario delo Alekse Ršumovića, Vuka Ršumovića i Ognjena Jankovića. Direktor fotografije je Luka Milićević, scenograf Aljoša Spajić, kostimografkinja je Jelena Stefanović, a za šminku je zadužena Tanja Vidanović.

Koscenarista Aleksa Ršumović
Koscenarista Aleksa Ršumovićfoto: Promo

Uloge u "Zlatnom dečku" tumače: Denis Murić, Igor Benčina, Andrija Kuzmanović, Petar Strugar, Alisa Radaković, Jovana Gavrilović, Tihomir Stanić, Ljubomir Bulajić...

Alisa Radaković
Alisa Radakovićfoto: Promo

Producent je Uglješa Jokić, izvršna producentkinja je Jelena Radenković, a Uroš Lukovac je direktor filma.

Snimanje će trajati ukupno pedeset dva dana, u periodu od 30. septembra do 4. decembra. Projekat je podržao Filmski Centar Srbije, a nastanak mini-serije od pet epizode Telekom Srbije.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.