KREATORI SERIJE ''IGRA PRESTOLA'' PRIZNALI da su slagali HBO kakva će to serija biti - da bi bila snimljena
Den Vajs i Dejvid Beniof, Foto: Wikimedia Commons/Suzi Pratt

laž se isplati?

KREATORI SERIJE ''IGRA PRESTOLA'' PRIZNALI da su slagali HBO kakva će to serija biti - da bi bila snimljena

Kreatori serije "Igra prestola" priznaju da su na predprodukcijskom sastanku sa HBO lagali kako bi mreža pristala da napravi seriju.

Objavljeno: 13:31h

Tokom prvog sastanka kreatori serije Dejvid Beniof (David Benioff) i Den Vajs (Dan Weiss), producenti, scenaristi i reditelji mnogih epizoda, obećali su da će njihova adaptacija knjiga Džordža R. R. Martina "Pesma leda i vatre" postati najveći serijal na kanalu.

Međutim, HBO je morao da bude dodatno nagovoren, s obzirom na to da su već proćerdali 100 miliona dolara na seriju "Rim", koja je otkazana nakon dve sezone.

Jedina stvar koja je tadašnjeg predsednika HBO-a, Majkla Lombarda navela da seriji upale zeleno svetlo bila je činjenica da je verovao da neće sadržavati mnogo sekvenci borbi, u šta su ga Beniof i Vajs lažno uverili.

U novoj knjizi "Vatra ne može da ubije zmaja" (Fire can't kill a dragon), Beniof i Vajs otkrivaju da su najavili sve suprotno onome što je bio finalni proizvod.

"Serija je bila sve ono što smo im mi rekli da neće biti", priznao je Vajs.

"Rekli smo da je serija 'suzdržana' i da će biti usmerena prema likovima", rekao je Beniof.

Dvojac se nadao da niko u HBO-u nije pročitao najprodavanije romane Džordža R.R. Martina.

"Znali smo da većina ljudi koji donose odluke neće pročitati četiri hiljade stranica Martinovih knjiga i neće doći do zmajeva i glavnih bitaka", rekao je Vajs.

"Računali smo s tim da će saznati tek kada bude prekasno", dodao je.

Serija "Igra prestola" počela je da se emituje 2011. godine, a završila se 2019. godine i zaista je postala jedna od najvećih serija ne samo HBO mreže, nego i svih vremena. Beniof i Vajs nisu slagali u vezi sa tim.

Bonus video:

espreso.co.rs/b92.net


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.