POBEDNIK DUNAV FILM FESTA JE FILM ''UNDINE'' nemačkog režisera Kristijana Pecolda
Foto: Promo

festival

POBEDNIK DUNAV FILM FESTA JE FILM ''UNDINE'' nemačkog režisera Kristijana Pecolda

Nagrada za najbolju režiju upravo završenog Međunarodnog festivala Dunav Film Fest pripala je slavnom nemačkom reditelju Kristijanu Pecoldu za ljubavnu dramu "Undine", a priznanje za najbolji scenario osvojio je Ilja Zofin za ratnu istorijsku sagu "Časovi persijskog". Piše: R.R: / Večernje novosti

Objavljeno: 17:35h

Najbolji glumac 3. izdanja Dunav Film Festa je Lars Ajdinger, koji je, kako je obrazložio žiri, maestralnim ulogama u dva filma, “Časovi persijskog” i "Sestrica" oduševio festivalsku publiku.

Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje ponela je i hrvatska gumica Lana Barić za ulogu u slovačkom filmu "Eden" rediteljke Agnes Kočis. Među ovogodišnjim laureatima su i rediteljski duo Mina Mileva i Vesela Kazakova za film "Mačka u zidu", koje su ponele nagradu za najboljeg mladog autora.

Ovogodišnji festival predstavio je publici 30 filmskih ostvarenja u šest selekcija, koji su prikazani na tri lokacije - Mali grad Smederevske tvrđave, Trg kod Karađorđevog trga, Brod Pristan, kao i na Onlajn platformi mojoff.net, a svečano je završen prikazivanjem novog filma reditelja Darka Bajića "Ime Naroda". Projekciji ove istorijske drame o Svetozaru Miletiću, uglednom advokatu, članu ugarskog parlamenta i borcu za prava i nezavisnost Srba u Vojvodini u vreme Austrougarske, pored Darka Bajića i scenariste Koste Peševskog prisustvovao je i deo glumačke ekipe filma, Ana Franić, Igor Benčina i Anja Pavićević.

Bonus video:

espreso.co.rs/novosti.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.