Festival drama i serija 'Fedis': ''Konkurencija za nagrade najjača do sada''
Dom omladine Beograda, Foto: Dom omladine Beograda

festival

Festival drama i serija 'Fedis': ''Konkurencija za nagrade najjača do sada''

Slogan ovogodišnjeg festivala je : ''Serije vladaju!'', što je sasvim primereno, sa neverovatnom situacijom u zemlji gde se već dve godine snima ogroman broj od nekoliko desetina TV serija.

Objavljeno: 14:40h

Na jedinoj manifestaciji koja vrednuje TV serije u jugoistočnoj Evropi, učestovaće TV ostvarenja premijerno prikazana TV sezone 2019/20, a o listi učesnika odlučuje selektorska komisija u sastavu: profesor sa FDU-a Feti Dautović, urednik filmskog programa Niškog kulturnog centra Dejan Dabić i urednik filmskog programa Doma omladine Dragan Nikolić.

Fedis se održava jubilarni deseti put i prerastao je u veoma stabilnu i tradicionalnu manifestaciju koja u prvi plan stavlja TV serije u aktuelnom vremenu kad su one kompletno preuzele primat u okviru TV programa i definitivno istisnule veliki ekran.

Između ostalih, u konkurenciji će se naći serije: “Senke nad Balkanom” (druga sezona), “Grupa”, “Južni vetar”, “Tate”, “Igra sudbine”, “Vojna akademija” (peta sezona), “Ubice mog oca” (četvrta sezona), “Preživeti Beograd”, “Dug moru”, “Tajkun”, "Pet", “Švindleri”, “Psi laju, vetar nosi” (sezona 2) i mnoge druge.

Osnivač i direktor Fedis festivala Nenad Milenković ističe da je konkurencija za nagrade najjača do sada (snimljeno je i emitovano blizu 30 serija u tom periodu!), i da očekuje do kraja neizvesnu borbu za Zlatnu Arenu.

Bonus video:

espreso/tanjug


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.