Ugašen je 20th Century Fox - sećamo ga se sa špica mnogih omiljenih filmova
Foto: Wikipedia

film

Ugašen je 20th Century Fox - sećamo ga se sa špica mnogih omiljenih filmova

"20th Century Fox", jedan od najpoznatijih brandova u istoriji filmske i TV industrije više ne postoji, jer je vlasnik, kompanija "Volt Dizni", objavila da će se od danas zvati samo - 20th Television.

Objavljeno: 12.08.2020. 15:37h
  • 6

Potez je usledio nakon što je Dizni izbacio naziv Foks iz svih svojih "20th Century Fox" filmova još u januaru. Inače, Dizni je prošle godine zaključio ugovor vredan 71 milijardu dolara i kupio imovinu kompanije Foks.

"Slavni logo i naslovna špica, na kojima su reči '20th Television' postavljene iznad reflektora, ostaće isti samo što neće biti reči 'century' i 'fox'.. Nova imena i logotipi naših studija označavaju novi dan za ABC Signature", "20th Television" i "Toućstone Television" i istovremeno odaju počast njihovoj bogatoj istoriji i stvaralačkoj snazi kompanije Volt Dizni", kazao je predsednik televizijskih studija Krejg Hanegs.

Novi logo i grafika pojaviće se u novim epizodama ove TV kuće koje kreću od jeseni.

Stariji naslovi, koji su već emitirani, zadržaće nekadašnji logo i ime.

Dizni je ranije saopštio da je izbrisao "Foks" jer bi moglo biti zbunjujuće - naime, preostala imovina Foksa, kao što su Fox Entertainment, Fox Sports i Fox News, deo su korporacije Foks koja nema nikakve veze s Diznijem.

Dizni će preimenovati i druge TV studije, te će ABC Studios i ABC Signature Studios postati ABC Signature, a Fox 21 - Touchstone TV.

20th Century Fox nastao je 1935. godine spajanjem kompanija Twentieth Century Pictures i Fox Films.

Stvorili su neke od najpopularnijih i najomiljenijih filmova u istoriji Holivuda poput Ratovi zvezda, Umri muški, Sam kod kuće, ali i serije među kojima su i Simpsonovi. 

espreso.rs/agencije

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media