UMRO JE JOŠ JEDAN, SVIMA DRAG, EPIZODISTA IZ TV SERIJE SAJNFELD
Foto: IMDB

in memoriam

UMRO JE JOŠ JEDAN, SVIMA DRAG, EPIZODISTA IZ TV SERIJE SAJNFELD

Glumac Reni Santoni, koji je glumio Popija, vlasnika restorana u seriji “Seinfeld”, umro je u 81. godini. Santoni je preminuo u subotu dok je bio u bolnici u Los Anđelesu nakon godina zdravstvenih problema koji uključuju rak.

Objavljeno: 23:18h

U petoj sezoni TV serije Sajnfeld Popi je vodio popularni talijanski restoran, gde je Džeri bio zgrožen njegovom higijenom, odnosno njegovim zanemarivanjem pranja ruku nakon korišćenja toaleta. Sledeće sezone Reni Santoni vratio se kao Popi u dve epizode. U epizodi “The Couch” Popi se udružuje s Krejmerom da bi pokrenuli novi biznis s picama (“kreiraj svoju picu”) i uništi Džerijev kauč. Dvadesetak epizoda kasnije, pojavljuje se i u epizodi “The Doorman”. Reprizirao je i ulogu Popija u finalu serije Sajnfeld, kad su se mnogi neprijatelji Džerijeve ekipe vratili da bi svedočili protiv njih na sudu.

Nakon Sajnfelda, Santoni je gostovao u serijama poput Grey’s Anatomy i CSI. Poslednje pojavljivanje ostvario je u epizodi serije “Franklin & Bash” 2012. godine.

Rođen u Njujorku, Santoni je stekao slavu ulogama u filmovima kao što su “Dirty Harry”, “Dead Men Don’t Wear Plaid” i “Cobra”. Takođe je glumio u televizijskim serijama, uključujući “Hill Street Blues”, “Moonlighting”, “Miami Vice” i “Murder, She Wrote”. Ipak, ostao je najzapamćeniji po svoja četiri nastupa u ulozi Popija u Sajnfeldu, počevši od epizode “The Pie” koja se emitovala 1994.

Bonus video:

espreso.co.rs/muzika.hr


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.