U slavu ljubavi - premijera novog filma Tamare Drakulić u takmičarskom programu Sarajevo Film Festivala 2020
Foto: Promo

DOMAĆI FILM

U slavu ljubavi - premijera novog filma Tamare Drakulić u takmičarskom programu Sarajevo Film Festivala 2020

Za zvanični i takmičarski program dokumentarnog filma Sarajevo Film Festivala 2020 odabran je i novi dokumentarni film srpske autorke Tamare Drakulić. To će filmu nazvanom „U slavu ljubavi“ (In Praise of Love / Elogio del Amor) biti svetska premijera. U pitanju je ostvarenje nastalo zahvaljući i podršci Filmskog centra Srbije i programa MEDIA Kreativna Evropa.

Objavljeno: 14:42h

"U slavu ljubavi" spaja maleno pustinjsko selo, Šekspira, lokalne mitove i aktuelnu svakodnevicu, tražeći opravdanje za svoj naziv u njihovoj interakciji.

foto: Promo

Rediteljka ukazuje na sledeće: „Otvarajući nam vrata svog, polako odumirućeg sveta punog mitova, odvažnih susreta, poduhvata i dubokih sagledavanja manje očiglednih tokova društvene stvarnosti, Beto, jedan od najhrabrijih i najmudrijih ljudi koje sam upoznala, nas takođe vodi i tamo gde najviše i sam voli da ide - u nepoznato. Sintetički svet, nastao radi ovog filma, spaja maleno pustinjsko selo sa Šekspirom, lokalne legende sa romantičnom tragedijom dalekog kontinenta, aktuelnu svakodnevicu sa tragovima minulih vremena. Vodeći nas u ,središte ove zemlje', Beto nas dovodi do ostvarenja namere iskazane u naslovu filma, i tačke iz koje se briga o sebi razotkriva kao neraskidivo povezana sa brigom o bićima oko sebe.“

Rediteljka, scenaristkinja i montažerka ovog ostvarenja je Tamara Drakulić. Direktor fotografije je Igor Đorđević, dok je za dizajn zvuka zadužen bio Hoze Miguel Enrikes (Jose Miguel Enriquez) . Producentkinja ovog osamdesetominutnog dokumentarnog filma je Jelena Angelovski (Monkey Production).

Film je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije i programa MEDIA Kreativna Evropa, a predstavljan je u okviru platformi: LisabonDocs, Rough Cut Boutique, LocarnoPro...

foto: Promo

Tamara Drakulić je rediteljka/autorka dokumentarnog filma Ljuljaška, dokufikcijskog Okean i i igranog filma Vetar. Jelena Angelovski je (u svojstvu producentkinje, izvršne producentkinje, pomoćnice producenta i/ili pridružene asistentkinje) radila i na ostvarenjima: Vetar, Eho, Ti imaš noć, Sinovi samo tvoga stijenja, Taurunum Boy, From Tomorrow on I Will, Domovine.

Sarajevo Film Festival, najprestižniji festival u postjugoslovenskom regionu, ove godine održaće se po 26. put – od 14. do 21. avgusta na više lokacija širom glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.