Bukovski na filmu - premijerno 7. avgusta
Foto: Yotube printscreen

dokumentarni film

Bukovski na filmu - premijerno 7. avgusta

Čarls Bukovski je umetnik čije delo i danas inspiriše brojne pisce, pesnike i muzičare. U novom dokumentarnom filmu, videćemo arhivske snimke barda književnosti, kakve ranije nismo videli.

Objavljeno: 10:21h

"You Never Had It – An Evening with Bukowski", biće prikazan na onlajn projekciji virtuelnih bioskopa premijerno 7. avgusta. Film se sastoji od arhivskih snimaka koje je načinila novinarka i producentkinja Silvia Bizio, dok je, jedne večeri u januaru 1981. intervjuisala Bukovskog u njegovom domu. U intervjuu (tokom kojeg možemo videti i Čarlsovu izabranicu Lindu Li Bigl), razmatraju se razne teme uz vino i cigarete - seks, književnost, detinjstvo i priroda čovečanstva.

Snimci, za koje se mislilo da su izgubljeni, pronađeni su u garaži novinarke dvadeset godina nakon smrti autora. Osim navedenih arhivskih zapisa, u filmu su noviji snimci Los Anđelesa koji se smenjuju dok slušamo zvučne zapise Bukoskog koji čita svoju poeziju, kao i skoriji intervju sa novinarkom Silvijom Bizio u kojem se priseća iskustva razgovora sa Bukovskim. Naziv filma je inspirisan poslednjim stihom pesme “Those Sons of Bitches” (Kurvini sinovi) iz zbirke "Mockingbird Wish Me Luck" (Rugalice, poželi mi sreću, 1972.).

Film će biti emitovan u okviru zvanične selekcije Filmskog festivala u Veneciji.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.