Premijera novog kratkog filma Katarine Koljević u takmičarskom programu studentskog filma Sarajevo Film Festivala
Foto: Promo

DOMAĆI FILM

Premijera novog kratkog filma Katarine Koljević u takmičarskom programu studentskog filma Sarajevo Film Festivala

U takmičarskom programu studentskog filma ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala premijerno će biti prikazan i novi kratkometražni igrani film „Porodični odmor“ Katarine Koljević.

Objavljeno: 14:18h

Film je nastao u produkciji beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti i uz podršku Filmskog centra Srbije (FCS).

foto: Promo

Po žanrovskom opredeljenju drama, ovaj film donosi priču o Mileni i Marku koji nisu u vezi, ali su zajedno otputovali na odmor koji nije odmor, na kome će Milena shvatiti da možda ne želi ono što misli da želi u životu.

Milena i Marko su u poseti njegovom ocu koji živi na planini. Ovo je lažni odmor, zato što oboje imaju druge namere: on želi da ubedi oca da proda kuću a ona želi da njihova veza postane ozbiljna, ili bar da postane prava veza. Marko glumi za svog oca, i Milena mu se pridružuje u tome ali ubrzo shvata da čovek u koga je mislila da je zaljubljena ne postoji.

foto: Promo

Katarina Koljević je režirala ovaj film po scenariju čija je autorka Melina Pota Koljević. Direktorka fotografije je Milica Drakulić. Film je montirala Andrijana Krčmar. Dizajn zvuka je zasluga Luke Ožegovića, kostimografkinja je Lara Popović, a šminkerka Snežana Crnoglavac. Za produkcijski dizajn (scenografiju) je bila zadužena Marija Mandić. Katarina Koljević je i producentkinja ovog kratkometražnog igranog ostvarenja, u kome uloge tumače: Maja Šuša, Dado Ćosić, Boris Isaković i Mina Ivanović.

Film taje 19 minuta.

foto: Promo

Katarina Koljević (1993) je 2017. godine diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na katedri za Filmsku i TV režiju. Snimila je više kratkih igranih i dokumentarnih filmova u okviru studija kao i u okviru programa TEMPUS. Njen kratki film "Izgleda da smo sami" nastao na trećoj godini studija prikazan je na desetak festivala kratkog i studentskog filma u Evropi i svetu.

foto: Promo

Njen diplomski film "Život traje tri dana" podržan je od strane Filmskog Centra Srbije kao i SEE Cinema fonda 2016. godine. Imao je premijeru kao deo studentske selekcije Sarajevo Film Festivala 2017. godine. Od tada je prikazan u selekciji "Hrabri Balkan" Festivala autorskog filma 2017., kao i u okviru Martovskog festivala kratkog i dokumentarnog filma u Beogradu 2018. Na Bašta festu je ovaj film nagrađen Nagradom žirija mladih i Specijalnim priznanjem žirija.

foto: Promo

Režirala je nekoliko radio drama na Drugom programu Radio Beograda, a takođe je autor i nekoliko dramatizacija radio drama. Autor je i reditelj web serije „Slaven“ u produkciji Remarkera. U poslednjih nekoliko godina radi kao asistent režije na filmovima, serijama i reklamama i kao kasting reditelj u Beogradu i regionu.Trenutno je na master studijama filmske režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.