Otpočelo snimanje serije „Crna svadba“
Foto: Promo

tv serija

Otpočelo snimanje serije „Crna svadba“

Početkom ove sedmice krenulo je snimanje nove, premijerne domaće TV serije „Crna svadba“. Producenti i autori ovu premijernu seriju u žanrovskom smislu najavljuju i pojašnjavaju kao psihološki triler sa elementima misterije.

Objavljeno: 15:44h

U saglasju sa svim propisanim i zvaničnim merama epidemiološke predostržnosti, ekipa, koju poredvodi reditelj Nemanja Ćipranić, snimila je prve kadrove ove očekivano uzbudljive serije o razotkrivanje krvavog masakra u jednom vlaškom selu u istočnoj Srbiji.

Uliks Fehmiu
Uliks Fehmiufoto: Promo

Sam naziv, Crna svadba, koren ima u starom vlaškom obredu po kojem u slučaju smrti mladog muškarca koji je godištem stasao za ženidbu, on biva sahranjen u svadbenom odelu, a ispraća ga verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu.

Kroz veoma izraženo prisustvo folklornih elemenata i narodnih verovanja iz ovog dela Srbije, upravo će ovaj obred biti jedan od prikazanih verovanja sa kojima će se suočavati i dvojica inspektora.

foto: Promo

Scenarista Crne svadbe je Strahinja Madžarević, dok je za režiju zadužen Nemanja Ćipranić. Ista dvojica su i kreatori serije. Glavne likove dvojca inspektora igraju Uliks Fehmiu i Nikola Kojo, a u glumačkom ansamblu su još i Jelena Đokić, Slavko Štimac, Toni Mihajlovski, Strahinja Blažić i Peđa Bjelac...

Na dosadašnjem uzorku, serije i filmovi ovog žanrovskog profila i dalje su prilična retkost u srpskoj, baš kao i u regionalnim kinematografijama; producentska kuća Firefly, koja je ovog proleća TV publici predstavila svoju prvu seriju - Tajkun, i partnerski joj Telekom uverenja su da će ovaj prikaz sveta magije i drevnih obreda u formi savremenog psihološkog trilera biti jedinstven televizijski projekat na ovim prostorima.

foto: Promo

Planirano je da serija ima 10 epizoda i da produkcija traje bezmalo 4 meseca. Emitovanje je predviđeno za proleće 2021. godine na Superstar kanalu (koji je dostupan u sklopu svih Telekomovih distributivnih mreža).

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.