Igla ispod Praga: Debitantski film Ivana Marinovića na festivalu u Sarajevu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo

zanimljiva priča!

Igla ispod Praga: Debitantski film Ivana Marinovića na festivalu u Sarajevu! (FOTO) (VIDEO)

Crnogorsko-srpska koprodukcija "IGLA ISPOD PRAGA", rediteljski prvenac Ivana Marinovića imaće svetsku premijeru na festivalu u Sarajevu, u sklopu međunarodnog takmičarskog programa
Objavljeno: 18:02h

"Igla ispod Prga" za koji je Ivan Marinović pisao i scenario, je priča o stanovnicima malog sela na poluostrvu koji su na pragu da prodaju veliku zemlju i time reše sve svoje probleme.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

foto: Promo

Jedina prepreka na njihovom putu je tvrdoglavi pop Petar koji odbija da proda svoj deo. Pored lukavih seljana koji mu svakodnevno zagorčavaju život, Petar mora da se suoči i sa demencijom svoje majke, zaljubljenošću opsednute Mare, buntovništvom sina tinejdžera i konstantnim preispitivanjem sopstvene vere. Nakon što se Petru konačno smuči da i dalje "okreće drugi obraz" nastaje nadrealni haos posle kojeg niko u selu neće ostati isti.

foto: Promo

Glumačku ekipu u ovoj crnohumornoj komediji predvodi Nikola Ristanovski, a pored njega igraju Jelisaveta Seka Sablic, Ljubomir Bandović, Bogdan Diklić, Leon Lučev, i mnogi drugi a fotografiju potpisuje Đorđe Arambašić. Film je sniman u veličanstvenom ambijentu Luštice i Boke Kotorske uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Filmskog Centra Srbije. Snimanje filma pomogli su i Lustica Bay i Turistička organizacija Herceg Novog.

Scenario je osvojio nagrade na Jerusalem Film Lab radionici 2014. godine, kao i na Cinelink programu Sarajevo Film Festivala iste godine.

foto: Promo

- Velika mi je čast što se moj film našao u izboru najprestižnijeg programa Sarajevskog festivala. SFF je izgradio izuzetnu reputaciju u internacionalnim okvirima, pa mene kao debitanta posebno raduje učešće u takmičarskoj selekciji i susret sa sarajevskom publikom, rekao je Marinović povodom učešća na Sarajevskom festivalu

Rođen 1984. u Kotoru, Ivan Marinović, magistrirao je režiju 2011. na čuvenoj praškoj filmskoj akademiji - FAMU. „IGLA ISPOD PRAGA“ je njegov debitantski dugometražni igrani film.

Sarajevo Film Festival je izrastao u međunarodni filmski festival sa posebnim fokusom na regiju Jugoistočne Evrope zahvaljujući kojem filmovi, talenti i budući projekti iz regije dospevaju u centar pažnje međunarodne filmske javnosti.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.