Pedro Almodovar neumorno radi na novom filmu, uprkos pandemiji
Foto: Twitter/@AugustinAlmo

u pripremi

Pedro Almodovar neumorno radi na novom filmu, uprkos pandemiji

Društvene mreže je preplavila fotografija preuzeta sa Twitter naloga producenta Augustina Almodovara, na kojoj je poznati režiser, producentov brat Pedro sa glumicom Tildom Svinton, pod punom higijenskom opremom.

Objavljeno: 17:57h

Posle tri decenije, čuveni režiser rešio je da se pozabavi monologom koji je za Edit Pjaf napisao Žan Kokto.

Originalni Koktoov komad se sastoji iz jednog čina i smešen je u Pariz. Kokto ga je izgradio oko priče o poslednjem pozivu žene koju grabi depresija, upućenom njenom dragom koji dan kasnije treba da oženi drugu ženu. Poznato je da je ovaj komad Almodovaru već ranije služio kao inspiracija, i to za remek delo "Žene na rubu nervnog sloma", film koji je imao i nominaciju za Oskar. Almodovar je izjavio da zajedno sa Svintonovom radi na tome da osavremeni glavnu junakinju kako bi je približio modernoj ženi. Ovo će biti prvi Almodovarov projekat na engleskom jeziku. Naziv filma je "La voz humana" ("Ljudski glas"). Snimanje je trebalo da započne još u aprilu, ali je zbog tadašnje vanredne situacije u Madridu pomereno.

Režiser je takođe potvrdio da je scenario za još jedan novi projekat na engleskom jeziku, "Priručnik za čistačice" - pri kraju.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.