Dva srpska filma u trci za 67. Zlatnu arenu: "Otac" i "Pijavice" u Puli
Iva Mihalić i Nikola Đuričko u filmu Pijavice, Foto: Printscreen

Domaći film

Dva srpska filma u trci za 67. Zlatnu arenu: "Otac" i "Pijavice" u Puli

U novom ostvarenju Danila Šerbedžije glavnu ulogu igra Dragan Mićanović. Piše: R.R / Večernje novosti

Objavljeno: 18:30h

U glavnoj takmičarskoj selekciji ovogodišnjeg, 67. Pulskog festivala (18-26. jul), među 16 filmova koji će ući u trku za Zlatnu arenu našla su se i dva srpska ostvarenja - "Otac" Srdana Golubovića i "Pijavice" Dragana Marinkovića.

Ona će biti prikazana u Hrvatskom programu manjinske koprodukcije, koji će predstaviti još devet naslova iz regiona, a zanimljivo je da su u tim filmovima neke od glavnih uloga ostvarili naši glumci. Reč je o ostvarenjima "Sin" Ines Tanović (Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu), "Grudi" Marije Perović (Nada Šargin, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Aleksandar Đurica), "Ja sam Frank" Metoda Peveca (Davor Janjić)... Tu su i manjinske srpske koprodukcije "Mater" Jureta Pavlovića i "Glas" Ognjena Sviličića, koje su montirali naši montažeri Dragan von Petrović i Nataša Pantić.

U programu takmičarske selekcije Hrvatski film, među pet naslova premijerno će biti prikazano novo ostvarenje reditelja Danila Šerbedžija, "Tereza 37", sa Draganom Mićanovićem u jednoj od glavnih uloga.

______________________________________________________________________________________________

TV serije "Senke nad Balkanom" I "Tajkun"

U selekciji studentskih ostvarenja, na 67. festivalu biće prikazani srpski filmovi "Izvršenje" Siniše Cvetića i "Matura" Gvozdena Ilića. Uz to, u Puli će ovog jula biti predstavljene i dve popularne srpske televizijske igrane serije, "Senke nad Balkanom" Dragana Bjelogrlića, i "Tajkun", autora Đorđa Milosavljevića, u režiji Miroslava Terzića.

Ovogodišnja Pula svečano će biti otvorena 18. jula dramom "Mare" rediteljke Andree Štake, a tokom devet festivalskih dana (do 26. jula) filmovi će se prikazivati u Areni, Kinu Valli i Istarskom narodnom kazalištu.

_______________________________________________________________________________________________

O najboljim ostvarenjima odlučivaće četvoročlani žiri kojim će predsedavati rediteljka Dana Budisavljević, dobitnica Velike zlatne arene 2019. i pobednica 66. Pulskog festivala.

espreso.co.rs/novosti.rs

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.