Balša Đogo počinje snimanje ratne drame Košare
Foto: FCS

Domaći film

Balša Đogo počinje snimanje ratne drame Košare

Junaci sa Košara konačno dobijaju svoju zasluženu filmsku epopeju.

Objavljeno: 10:39h

Planirano je da prvih dana jula krene snimanje ratne drame „Košare“ (filma i serije) u režiji Balše Đoga. Pomenuti film, nadahnut istinitim događajima, praćen podrškom Filmskog centra Srbije, predstavljaće celovečernji igrani prvenac reditelja Balše Đoga, širim krugovima publike možda najprepoznatljivijeg po režiji hvaljene kriminalističke serije Pet.

Priča prati grupu mladih srpskih vojnika koji u oktobru 1998. godine stiže na udaljenu vojnu kotu Košare na tromeđi Srbije, Crne Gore i Albanije. Ubrzo, oni zapadaju u vrtlog borbe za svoju otadžbinu, ali i za vlastite živote, suočeni sa podmuklim napadima neprijateljskih snaga i ostalim opasnostima.

foto: FCS

Balša Đogo režira po scenariju čiji su autori Strahinja Radetić, Đorđe Milosavljević i on sam. Direktor fotografije je Bogdan Babović, a ključne uloge igraju: Jovan Jovanović, Luka Grbić, Viktor Savić, Nikola Kojo i Milica Stefanović. Pored njih u ovom filmu i seriji gledaćemo i Milenu Radulović, Miloša Samolova, Aleksandra Radojičića, Mladena Sovilja, Vladana Gajovića…

Film produciraju Nemanja Mićić i Vladan Anđelković, za beogradsku producentsku kuću Omega Production, i Telekom Srbije. Ovo ostvarenje nastaje uz podršku Filmskog centra Srbije i uz pomoć Ministarstva odbrane Republike Srbije. Projekat filma Košare izborio je podršku na Konkursu Filmskog centra Srbije za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova sa nacionalnom temom, i tom je prilikom projektu ovog filma odobrena podrška od približno 430 hiljada evra.

Plan je da snimanje traje 90 dana na raznim lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj. Očekuje se da film bude premijerno prikazan tokom 2021. godine, nakon čega će uslediti i emitovanje istoimene televizijske serije.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.