KEN LOUČ "NAVIGATORI" večeras (25.6.) u Radničkom muzeju Trudbenik
Foto: Imdb

bioskop

KEN LOUČ "NAVIGATORI" večeras (25.6.) u Radničkom muzeju Trudbenik

Savremenih filmova o položaju radničke klase zapravo ima veoma malo, a veliki deo filmova sa takvom tematikom snimio je upravo Ken Louč, višestruko nagrađivani britanski režiser. Ovo je retka prilika da pogledamo ovo njegovo ostvarenje.

Objavljeno: 14:54h

Radnički muzej Trudbenik, Luneta Milovanovića 6, Zvezdara Četvrtak, 25. jun, 20:30h Navigatori (The Navigators, 2001) Režija: Ken Louč Trajanje: 92 min. Legendarni britanski reditelj Ken Louč, višestruki dobitnik Zlatne palme u Kanu i brojnih drugih nagrada, neumorni borac za socijalnu pravdu i za prava radničke klase, u filmu “Navigatori” (The Navigators, 2001) bavi se privatizacijom železnice, a priča je inspirirana istinitim događajima koji su zadesili železničku kompaniju Connex.

Mala grupa železničara iz južnog Jorkšira nalazi se pred mnogobrojnim poslovnim problemima koje uzrokuje privatizacija njihove firme. Bliskost koju su nekada imali sada je zamenjena nesigurnošću i konfuzijom. Neočekivane odluke, otkazi, manipulacija i korupcija uprave dovešće nekad uspešnu firmu na sam rub propasti, a pet glavnih likova pokušava da se izbori sa novnastalim promenama i da obezbede egzistenciju za sebe i svoje porodice. Ciklus filmova o radničkim borbama se realizuje u okviru mikroprojekta koji je podržan od strane platforme Zajedničko.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.