UKLONJEN SA JUTJUBA DOKUMENTARAC MAJKLA MURA I DŽEFA GIBSA - "Planeta ljudi" smeta centrima moći
Foto: Fonetap

dokumentarni film

UKLONJEN SA JUTJUBA DOKUMENTARAC MAJKLA MURA I DŽEFA GIBSA - "Planeta ljudi" smeta centrima moći

U toku je žestoka kampanja za diskreditaciju Majkla Mura i Džefa Gibsa koju vode svi glavni svetski mediji, sa tezom da Mur i Gibs objavljuju falsifikate

Objavljeno: 22:58h

YouTube je uklonio dokumentarac Džefa Gibsa "Planeta ljudi" koji je producirao Majkl Mur zbog tvrdnje manje poznatog britanskog ekološkog fotografa, izvesnog Tobija Smita, da njihov dokumentarac koristi jedan njegov video klip za koji nisu zatražili dozvolu za korišćenje. Na taj način izvršili su povredu autorskih prava, smatra Smit, koji je ovu povredu prijavio Jutjubu i pokrenuo sudski postupak.

Masivni medijski napad na Mura i Gibsa deluje orkestrirano, a optužbe se kreću u rasponu od toga da su navodno falsifikovali naučne podatke i kršili autorska prava drugih ekoloških autora, pa do tvrdnji da se Majkl Mur priklonio ekstremnoj desnici i onima koji negiraju klimatske promene.

Ako ste pogledali film Planeta ljudi, verovatno vam je jasno koje centre moći su Mur i Gibs uznemirili svojim filmom, a ako niste, verujemo da će ipak postojati alternativni kanali preko kojih ćete moći da ga pogledate.

Youtube nastavlja sa praksom nekritičkog blokiranja važnih video klipova. Dovoljno je da bilo ko, osnovano ili ne, prijavi da polaže autorska prava na vaš klip, Youtube automatski blokira, ukida ton, a neretko i sasvim uklanja klip dok se ne reši spor, koji traje mesecima i nanosi veliku štetu autoru. Kada se spor završi, klip se samo vrati na Youtube, bez ikakvog obeštećenja.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.