Besplatno pogledajte dokumentarac o Manu Reju - gledanje je omogućeno do 17. maja
Man Rej - Matematika, Foto: Promo

art scena

Besplatno pogledajte dokumentarac o Manu Reju - gledanje je omogućeno do 17. maja

Muzej savremene umetnosti u Beogradu (MSUB) poziva zainteresovane da do 17. maja besplatno pogledaju na YouTube kanalu muzeja dokumentarni film “Man Rej i šekspirovske jednačine” (Man Ray et les équations shakespeariennes), koji je ustupio Institut Anri Poenkare iz Pariza.

Objavljeno: 19:30h

Nadrealista Man Rej je 30-ih godina XX veka otkrio zbirku matematičkih predmeta u kolekciji Instituta Anrija Poenkarea. Poput slučajnog susreta mašine za šivenje i kišobrana na stolu za seciranje, taj susret nadrealizma i matematike izašao je iz foto-aparata Mana Reja kao čista lepota ispitivanja odnosa stvarnosti i apstrakcije. Nimalo u službi didaktike i popularizacije, film reditelja Kventina Lazarota (Quentin Lazzarotto) poziva na putovanje ka imaginarnom, uz dijalog umetnosti i nauke, pružajući vizuelno iskustvo koje odaje počast jednom od najvećih umetnika XX veka.

Film “Man Rej i šekspirovske jednačine”, koji je na francuskom jeziku sa prevodom na engleski, originalno je postavljen za besplatno gledanje 11. aprila na YouTube Kanalu Instituta Poenkare, na kojem ga je moguće besplatno gledati do 17. maja. Institut Poenkare ekskluzivno je omogućio pristup svojim "naučnim dokumentarcima" povodom situacije u vezi sa pandemijom korona virusa.

foto: Promo

Dokumentarac o Manu Reju postavljen je na YouTube kanal MSUB-a tako da mu mogu pristupiti samo oni koji imaju link, ili koji uđu preko muzejskog sajta.

espreso.co.rs/seecult.org

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.