Drive-in bioskop na Adi, pozorišne predstave na Tašu
Foto: Printscreen

kultura u doba korone

Drive-in bioskop na Adi, pozorišne predstave na Tašu

Parkiralište na Adi Ciganliji biće pretvoreno tokom leta u drive-in bioskop, a stadion "Tašmajdan" u večernjim satima biće pozornica za pozorišne predstave.

Objavljeno: 13:45h

S obzirom na to da zbog pandemije korona virusa još ne rade bioskopi i pozorišta, gradske vlasti želele su da omoguće građanima da gledaju filmove i predstave, preneo je Beoinfo.

"Postigli smo dogovor sa Kombank dvoranom da se parkiralište na Adi Ciganliji od 1. juna do kraja leta pretvori uveče u bioskop na otvorenom, u kojem će se filmovi gledati iz automobila", kazao je Goran Vesić.

"Takvi bioskopi su nekada bili popularni u svetu, gledali smo ih u filmovima, a sada vidim da se i u drugim gradovima polako otvaraju", rekao je Vesić, navodeći da će od 1. juna do 1. jula bioskop na Adi biti besplatan, a potom će se karte naplaćivati.

Direktor Kombank dvorane Igor Stanković najavio je da će građani moći da pogledaju filmove koji su bili na repertoraru bioskopa, ali su, zbog epidemije, prekinuli bioskopski život. Poštovaće se sve mere, biće obezbeđena distanca između automobila, a u samom vozilu moći će da budu dve osobe, ili četvoročlana porodica, dodao je Stanković.

Vesić je najavio i pozorišne predstave na otvorenom stadionu na Tašmajdanu.

"Ponudićemo našim pozorištima, kulturnim insitucijama, da tokom leta na Tašmajdanu imaju pozorišne predstave, koncerte i slično, kako bismo mogli da pružimo građanima da vide nešto što nisu mogli ovih meseci", rekao je Vesić.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.