Ja bih da mi to koljemo kume! Boc, Boc! 5 Viljuškinih neuništivih provala iz Lepih sela!
Foto: Printscreen/ YouTube/ CobraFilmOfficial

Zato je manda legenda

Ja bih da mi to koljemo kume! Boc, Boc! 5 Viljuškinih neuništivih provala iz Lepih sela!

Sinoć je preminuo Manda, koji je ostvario jednu od najinteresantnijih uloga domaće kinematografije - Viljušku, iz filma "Lepa sela, lepo gore"
Objavljeno:

Milorad Mandić Manda ostaće upamćen po nekoliko velikih uloga kojima je doprineo srpskom filmu. Svakako da je njegova najznačajnija uloga ona koju je igrao u filmu "Lepa sela, lepo gore". Slomiće vam srce: Kao devojčica bila je u publici, a kada je umro, poznata glumica je istrčala kod Mande na binu! (VIDEO) U tom filmu Manda je igrao čuvenog Viljušku, čije se replike, zajedno sa replikama Laze, kog je tumačio Dragan Petrović i dan danas prepričavaju.

A photo posted by HOTSPORT.RS (@_hotsport) on

Viljuška je srpski dobrovoljac u ratu u Bosni, a s obzirom da se ta uloga prepričava i 20 godina nakon premijere filma, jasno je koliko ga je Manda verno odigrao. Bože, što mi dade talenat? 12 čuvenih Mandinih izjava po kojima ćemo ga svi pamtiti (VIDEO)

Najpoznatija replika iz ovog filma u celosti jeste ona koju izgovara kum Laza na samrti dok leži kod Viljuške u naručju. Viljuška ga ohrabruje rečima: „Aj' u 100 marke da ćeš da preživiš“, na šta mu Laza na samrti odgovara „Mnogo je kume, mnogo je“.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.