Nevidljivi život pobednik Moj OFF festivala
Nevidljivi život Euridike Guzman, Foto: Imdb

festival

Nevidljivi život pobednik Moj OFF festivala

Pobednički film 48. Festa i OFF-a “Nevidljivi život”, koji je dobio prosečnu ocenu 4,89, privukao je 19.646 gledalaca.

Objavljeno: 11:03h

Brazilski film “Nevidljivi život” Karima Anjuza, dobitnik “Beogradskog pobednika” na 48. Festu, osvojio je i najviše glasova publike prvog Online filmskog festivala (Moj OFF), koji je prikazao više od 65 ostvarenja, a nakon završetka prerasta u virtuelni bioskop po principu Premium video na zahtev (PVOD).

Moj OFF je privukao od 27. marta više od 290.000 gledalaca, a zbog velike gužve prve večeri je imao i tehničkih problema, pa je film “Optužujem” Romana Polanskog o aferi Drajfus, kojim je otvoren, prikazan tri puta reprizno, zaključno sa zatvaranjem 10. aprila.

Pobednički film 48. Festa i OFF-a “Nevidljivi život”, koji je dobio prosečnu ocenu 4,89, privukao je 19.646 gledalaca.

Veliku gledanost ostvario je i film Polanskog “Optužujem”, koji je pogledalo 18.216 gledalaca, dok je na trećem mestu po interesovanju prošlogodišnji kanski pobednik “ParazitBonga Džun-Oa, višestruki dobitnik Oskara, koji je pogledalo više od 16.300 gledalaca.

Prema navodima organizatora, zabeleženo je 4,3 miliona pregleda stranica sajta festivala Moj OFF, koji je održan uz tehničku pomoć BeotelNet-a i podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Nastao u vreme vanrednog stanja usled pandemije korona virusa, kao vid podrške kampanji #ostanikodkuće, Moj OFF su pokrenuli MegaCom Film, Kombank dvorana, Cine Grand i bioskop Vilin grad, a kako nije reč o platformi za gledanje filmova, već o festivalu, filmovi su mogli da se prate samo u određenim terminima u toku dana.

Moj OFF festival, prema navodima organizatora, postaje tradicija sa tendencijom prikazivanja još većeg broja premijernih i aktuelnih festivalskih, autorskih i žanr naslova koji će u značajnijoj meri doprineti obagaćivanju onlajn ponude u kulturi.

Direktor MCF-a Igor Stanković izjavio je da je Moj OFF “primer srpske kreativnosti i entuzijazma”, a ujedno “još jedan od dokaza u nizu da želimo, ali i više od toga da možemo da napravimo nešto i onda kada to izleda nemoguće”. “Zaljubljenici u pravi film i njihova poseta i posveta filmu su dodatno ohrabrili i opravdali festival i Moj OFF koji je sa svojom ukupnom posetom premašio ukupnu godišnju gledanost svih filmskih festivala u Srbiji. Moj OFF je dobra prilika gde smo pokazali da kultura i umetnost imaju isceliteljsko dejstvo po nas same, ali i okruženje”, naveo je Stanković.

Platforma Moj OFF onlajn bioskop, razvijana uporedo sa festivalom, tokom cele godine će, kako je najavljeno, donositi nešto sasvim nesvakidašnje.

Sa bogatim nedeljnim repertoarom i mogućnošću preuzimanja filmova na 24 sata, POVD platforma Moj OFF će obogaćivati onlajn repertoar ekskluzivnim filmskim naslovima. Aktuelni filmski naslovi koji su imali veoma kratak bioskopski život, koji su prikazani samo na nekom od festivala jednom i nikada više, aktuelni filmovi koji nigde nisu prikazani, biće deo platforme tog onlajn bioskopa.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.