PREMINUO DOBRIVOJE PANTELIĆ U 65. GODINI! Poznatog filmadžiju gledali ste i svake nedelje u Jutarnjem programu!
Foto: Privatna arhiva

TUGA

PREMINUO DOBRIVOJE PANTELIĆ U 65. GODINI! Poznatog filmadžiju gledali ste i svake nedelje u Jutarnjem programu!

Dobrivoje Pantelić (65), poznati autor brojnih dokumentarnih, etnoloških i igranih filmova preminuo je danas (6.4.) nešto posle 13 časova u šabačkoj bolnici, saopštila je njegova supruga Dobrila sa kojom je poslednjih četrdesetak godina snimao širom Rađevine, Jadra, Podgorine i Azbukovice.

Objavljeno:

Pantelić je na Infektivno odeljenje lozničke Opšte bolnice primljen juče, a danas je upućen u Beograd, ali mu je u putu pozlilo zbog čega je odvežen u šabačku bolnicu, gde je i preminuo. Bračni par Pantelić kamerom je zabeležio više od 200 dokumentarnih, etnoloških i igranih filmova i dobio gotovo isto toliko nagrada na brojnim domaćim i inostranim festivalima. Imaju oko 15 hiljada sati snimljenog materijala i jedini su amateri filmski stvaraoci sa prostora Jugoslavije, dobitnici plakete Jugoslovenske kinoteke.

foto: Privatna arhiva

Gotovo svake sedmice imali su poslednjih godina jedan, a često i dva priloga u Jutarnjem programu gde su bili jedni od najvrednijih saradnika, ali i česti gosti. Zahvaljujući njegovoj ljubavi prema fotografiji i filmu svojim radom od zaborava su sačuvali mnogo narodne običaje i svedočanstava kako se nekada živelo što ostaje kao vredan dokument za nove generacije.

foto: Privatna arhiva

Dobrivoje će biti sahranjen u sredu, u 13 časova, na porodičnom groblju u Donjim Brezovicama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.