Prekinuto snimanje trilera „Lihvar“ Nemanje Ćeranića posle samo jednog dana snimanja
Foto: Ljubica Trkulja i Sandra Popović

domaći film

Prekinuto snimanje trilera „Lihvar“ Nemanje Ćeranića posle samo jednog dana snimanja

Usled nenadane epidemije virusa korona i proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Srbije, posle samo jednog snimajućeg dana prekinuto je snimanje dugometražnog igranog filma „Lihvar“ u režiji Nemanje Ćeranića.

Objavljeno: 17:00h

Lihvar predstavlja kombinaciju kriminalističke drame i trilera koja nastaje kao nezavisna produkcija pod okriljem kuće Tracktor Film i producenta Aljoše Ćeranića.

foto: Ljubica Trkulja i Sandra Popović

U pitanju je priča o Mundiru (45), zelenašu, bivšem bokseru koji boluje od dijabetesa. On je čovek starog kova koji shvata da su se vremena promenila, priroda posla zelenaša je sada drugačija: sve se radi preko ugovora, preko advokata, nema više prebijanja i pretnji kao pre. U poslednje vreme je imao mnogo prijava i malo je falilo da završi u zatvoru. Mundir se uvek čvrsto držao svog kodeksa: niko mu nikada ne ostaje dužan i nikada ne daje pare narkomanima. Zbog toga je izgradio ime koje se izgovara sa puno poštovanja. Usled problema sa prijavama i pogoršanja njegovog dijabetesa, Mundir je u procesu pokretanja legalanog posla: otvaranja teretane sa salom za aerobik i borilačke veštine. Uložio je u sprave i opremu, završavaju se radovi sa krečenjem, osposobljavanjem objekta i postavljenjem stvari. Ovo je njegov poslednji dan kao zelenaša.

foto: Ljubica Trkulja i Sandra Popović

Scenario za ovaj prvi zajednički film braće Ćeranić napisao je Strahinja Mažarević. Direktor fotografije je Marko Milovanović. Montažer je Milorad Ćitić, scenografi su Lara Buncić i Nikola Stojanović, a kostimografkinja je Ružica Bukvić. Autori muzike su Dalibor Vrzić i Đorđe Miljenović (Sky Wikluh). Pomoćnik reditelja je Dragan Nikolić, a vođa snimanja Filip Dedakin. Aljoša Ćeranić je i producent i direktor filma.

foto: Ljubica Trkulja i Sandra Popović

Uloge tumače: Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić, Ivan Đorđević Džudi, Mladen Andrejević, Aleksandar Đurica, Tatjana Venčelovski, Miloš Milaković Ćićo, Stefan Bundalo, Sunčica Milanović.

Iz produkcije i ekipe ovog nezavisnog filma poručuju da su spremni da nastave sa snimanje odmah, čim se promeni pomenuti zdravstveni i društveni kontekst.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.