MOJ ONLINE FILMSKI FESTIVAL -MOJ OFF: BESPLATNI FILMSKI ONLINE FESTIVAL OD 27. MARTA
Foto: Promo

festival

MOJ ONLINE FILMSKI FESTIVAL -MOJ OFF: BESPLATNI FILMSKI ONLINE FESTIVAL OD 27. MARTA


Svetske premijere, filmovi sa najnovijih festivala uključujući i pobednički film FEST-a i Festivala autorskog filma, kao i dobitnika "Oskara" možete pogledati besplatno sa kvalitetnim srpskim titlovima na online festivalu

Objavljeno: 20.03.2020. 10:33h
  • 11

Kombank dvorana, Cine Grand, bioskop Vilin Grad i filmska distributerska kuća MCF MegaCom Film, pridružili su se aktuelnoj online kulturnoj sceni i u jeku borbe sa pandemijom virusa (korona – COVID-19) osmislili potpuno besplatan kućni online filmski festival, sa najnovijim i najprestižnijim nagrađenim naslovima svetskih kinematografija koji su obeležili festivalsku scenu kao i svetskim online premijerama.

U trenucima kućne izolacije od 27.marta će biti pokrenut najnoviji online filmski festival pod nazivom Moj OFF (Online filmski festival) sa svim elementima koji čine ovakav kulturni događaj.

U okviru dvonedeljnog “online festivala” biće dostupno preko trideset najnovijih igranih i dokumentarnih ostvarenja, od kojih su mnogi svetske online premijere, filmovi koji su premijerno prikazani na nedavno završenom 48. FEST-u i 25. Festivalu autorskog fima, uključujući film Karima Ainouza Nevidljivi život koji je dobio nagradu Beogradski pobednik za najbolji film FEST-a kao i film Pjetra Marčela Martin Eden koji je dobio nagradu Gordan Mihić za najbolji scenario FAF-a.Pored navedenih filmova biće prikazan i južnokorejski film Parayit film koji je dobio Oskara za najbolji film i najbolju režiju.

Filmovi pristigli sa crvenog tepiha Kana, Venecije, Berlina ali i najznačajnijih dokumentarnih festivala poput IDFA-e, CPH DOX-a, naći će se u okviru dve programske celine tokom kojih će se dnevno prikazivati po tri premijere i po tri reprizna filma uključujući i specijalne retrospektive najvećih filmskih autora i njihovih kultnih ostvarenja u mini ciklusima.


Kako nije reč o platformi za gledanje filmova nego pravom filmskom festival, filmovi će moći da se prate samo u određenim terminima u toku dana.

Filmove će online moći da prate kako posetioci iz Srbije, tako i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na kraju prikazivanja festivala biće proglašeni pobednici o kojima će odlučivati žiri i sami gledoci.

Festival, koji nastaje u vremenima brobe protiv virusa, ima za cilj da nastavi svoj kulturni život i ubuduće i poklonicima sedme umetnosti pruži novi izazov i mogućnost savremenog praćenja festivalskih, autorskih i komercijalnih filmova.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media