Bati u čast: Kinoteka otkazala sve zarad omaža preminulom velikanu! (FOTO)
Foto: instagram

ne propustite!

Bati u čast: Kinoteka otkazala sve zarad omaža preminulom velikanu! (FOTO)

Velika retrospektiva ostvarenja Bate Živojinovića, kako je najavljeno, biće priređena u Jugoslovenskoj kinoteci u drugoj polovini juna
Objavljeno: 18:46h

Jugoslovenska kinoteka, nakon vesti o smrti Velimira Bate Živojinovića, otkazala je projekcije planirane za danas u svom muzeju, a umesto njih, prikazaće mali omaž tom legendarnom glumcu. U jednom od poslednjih intervjua otkrio najveću boljku: Bata je sa ovom željom i umro (FOTO)

Posetioci Muzeja Jugoslovenske kinoteke podsetiće se Živojnovićevih uloga u filmova "Tri" (1965) Aleksandra Saše Petrovića, "Breza" (1967) Ante Babaje i "Tren" (1978) Stoleta Jankovića. Velika retrospektiva ostvarenja Bate Živojinovića, kako je najavljeno, biće priredjena u Jugoslovenskoj kinoteci u drugoj polovini juna, nakon Festivala nitratnog filma.

Ulaz na projekcije u Muzeju Jugoslovenske kinoteke je besplatan, a počinju u 17.00 sati. Bata Živojinović bio je dobitnik Zlatnog pečata Jugoslovenske kinoteke, koji mu je uručen 2010. godine na svečanoj akademiji, povodom njegovog 77. rođendana i 55 godina rada. Živojinović je preminuo prošle noći u bolnici u Beogradu u 83. godini. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.