Uskoro stiže "Kalup" - igrana mini-serija Vuka Ršumovića
Foto: Promo

TV serija

Uskoro stiže "Kalup" - igrana mini-serija Vuka Ršumovića

Uskoro kreće emitovanje igrane mini-serije „Kalup“ glavnog scenariste i reditelja Vuka Ršumovića. Realizovana je u produkciji Monte Royal Pictures i Telekom Srbije.

Objavljeno: 13:13h

Ova igrana mini-serija, urađena u četiri epizode, nastala je po elementima istinitih priča iz afere „Nestale bebe“. Ova afera otvorena je u Srbiji početkom ovog veka, a obuhvata period još od sedamdesetih godina dvadesetog veka. Radnja serije je smeštena u sadašnje vreme u kom bivši policajac, a sada privatni istražitelj Ljuba, na poziv jedne grupe roditelja nestalih beba pokušava da dođe do istine.

foto: Promo

Ova socijalna drama govori o tome da istina nije jednostavna, ali da je država odavno morala da uradi mnogo više da pomogne roditeljima da dođu do istine, ma kakva ona bila. Kako navodi produkcija ovog ostvarenja, autori imaju kritički osvrt i na medije u Srbiji koji su ovu temu tretirali tabloidno, a cilj ovog projekta, pored kvalitetnog dramskog programa, jeste upravo taj: da se ovoj teškoj temi pristupi na drugačiji način i da se zaustavi njena dalja tabloidizacija, izazivanjem gotovo svakodnevnih senzacija.

foto: Promo

Reditelj i glavni scenarista je Vuk Ršumović, autor hvaljenog i nagrađivanog filma Ničije dete iz 2014. godine. Direktor fotografije je sve traženiji Igor Marović, a montažer Aleksandar Stanojević. Autor muzike je Vasil Hadžimanov. Dizajner zvuka je Milan Mihailović, scenograf Ivan Denić. Kostimografkinje su Zora Mojsilović i Milica Požar. Producentkinja je Bojana Maljević.

foto: Promo

Uloge u Kalupu su odigrali: Milivoje Obradović, Nada Šargin, Saša Torlaković, Ana Maljević, Igor Filipović, Svetlana Bojković, Branislav Zeremski, Dubravko Jovanović, Srđan Miletić, Ana Bretšnajder, Lena Trifunović, Zinaida Dedakin, Draginja Voganjac, Monika Romić, Radoje Čupić, Danica Radulović, Branislav Platiša, Aleksdandra Simić, Dragana Jovanović, Gojko Baletić, Denis Murić, Damjan Kecojević, Goran Belančević, Nenad Nenadović, Tanasije Uzunović, Slobodan Tešić, Olivera Kovačević, Dragan Đorđević, Natalija Vlahović.

foto: Promo

Mini-serija Kalup jedan je od pobednika medijskog konkursa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji. Realizovana je u produkciji Monte Royal Pictures i Telekom Srbija.

foto: Promo

Emitovanje serije planirano je od 17. marta na SuperStar kanalu u 21čas (četiri dana za redom), a od 21.marta na Radio televizije Srbije (RTS), subotom od 20 časova.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.