IZVINJENJE FEST-a PUBLICI: Zbog kvara na projektoru otkazana premijera filma Greh
Foto: FEST

FEST

IZVINJENJE FEST-a PUBLICI: Zbog kvara na projektoru otkazana premijera filma Greh

Premijerna projekcija filma "Greh" Andreja Končalovskog na 48. Festu u Sava centru nije održana 4. marta u udarnom terminu od 19 sati usled tehničkog kvara na projektoru, saopštili su organizatori, uz izvinjenje publici.

Objavljeno: 13:49h

Gledaoci sa kupljenim kartama za "Greh", koji je bio među najtraženijim od početka prodaje karata, mogu da uđu na prvu planiranu repriznu projekciju u četvrtak, 5. marta u 11 sati u Sava centru. Za one koji nisu u prilici da prisustvuju, 48. Fest je najavio da će obezbediti dodatnu besplatnu projekciju, o čijem će terminu i mestu održavanja blagovremeno obavestiti javnost.

foto: FEST

Fest je saopštio i da je o svom trošku iznajmio rezervni projektor za sve preostale projekcije u Sava centru do 8. marta, odnosno kraja festivala.

"Fest se izvinjava svojoj publici i zahvaljuje na razumevanju", istaknuto je u saopštenju.

Radnja filma “Greh” Končalovskog, koji je deo programske celine Gala, dešava se u Firenci početkom 16. veka, a glavnog junaka, Mikelanđela, igra Alberto Testone.

Mikelanđelo Buanaroti, koga savremnici smatraju genijem, iscrpljen je radom na završetku svoda Sikstinske kapele. Kada njegov zaštitnik i vođa plemićke porodice Dela Rovere, papa Julijus II umre, Mikelanđelo je opsednut traženjem najboljeg mermera da bi dovršio njegovu grobnicu. Umetnikova lojalnost je na proveri kada za papu bude izabran Lav X, iz suparničke Mediči porodice. On mu ponudi unosnu novu porudžbinu - rad na fasadi bazilike San Lorenco. Mikelanđelo je primoran da laže da bi zadržao naklonost obe porodice i sve više ga muče sumnja i halucinacije, navodeći ga da nemilosrdno preispituje sopstveni moral i umetničke nedostatke.

Fest je 4. marta obavestio publiku svog sajta i da su projekcije filmova "Svetlost života mog" i "Zvanične tajne", planirane za 4. i 5. mart u 16.30 u Sava centru, otkazane iz tehničkih razloga, ali je kasnije potvrdio da će film "Zvanične tajne" ipak biti prikazan u prvobitno planiranom terminu.

Za karte kupljene za otkazanu projekciju filma "Svetlost života mog" moguće je dobiti povraćaj novca na prodajnom mestu na kojem su i kupljene.

Program 48. Festa obuhvata ukupno 96 filmova, koji će biti prikazani do 8. marta na više od 300 projekcija u Sava centru, Kombank dvorani, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine, Jugoslovenskoj kinoteci i Muzeju Kinoteke, te u bioskopima “Fontana” i “Sinepleks” na Ušću.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.