Američka novinarka izazvala buru na internetu tvrdnjom da South Park "nanosi nepopravljivu kulturnu štetu"
Foto: Printscreen

OMG

Američka novinarka izazvala buru na internetu tvrdnjom da South Park "nanosi nepopravljivu kulturnu štetu"

Mlada američka autorka Dejna Švarc (1993) jedva koju godinu starija od serijala South Park podigla je buru na kulturnoj sceni Amerike izjavama protiv satiričnog crtanog serijala.

Objavljeno: 09:03h

"U retrospektivi, čini se nemoguće dovoljno naglasiti kulturnu štetu koju je naneo South Park, šou koji je oslikao ozbiljnost kao jedini greh a poučio nas da je ruganje neprevaziđena vakcina protiv svake kritike."

U daljoj diskusiji, Švarc je precizirala šta joj najviše smeta u South Parku.

"Ljudi kažu 'oni se podsmevaju svima!!!?' - upravo to je moja poenta. South Park JESTE politički šou, ali njegova poruka je: obe strane su jednako grozne, dakle jedina ispravna stvar je ne raditi ništa, dok se rugate svemu sa pozicija intelektualne superiornosti."

Dejna Švarc, 27-godišnja novinarka, spisateljica i scenaristkinja iz Njujorka, tipična je predstavnica nove intelektualne klime Amerike. Švarc je najpoznatija kao autorka scenarija za "Ženskog Hulka" (She-Hulk), strip Marvelove grupe koji je dobio i ekranizovanu verziju.

foto: Printscreen

Za mladu osobu formiranu u kulturi koja u vrh prioriteta stavlja političku korektnost, razuzdana satira poput South Parka, koja ne obraća pažnju na to gde su granice, teško je razumljiva. Videćemo da li će ovo biti kamenčić koji pokreće lavinu koja bi mogla dovesti do ukidanja South Parka. Sudeći po nedavno završenoj 23. sezoni serijala, autori su i dalje u punom naponu kreativnosti.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.