Vrdoljakov ‘General’ 7. najgori film ikada snimljen na IMDB listi Najgorih 100
Foto: Printscreen

biseri regiona

Vrdoljakov ‘General’ 7. najgori film ikada snimljen na IMDB listi Najgorih 100

Kakav general, takav i "General" - film i TV serija koji slave ratnog zločinca Antu Gotovinu zvanično su među najgorim filmovima i TV serijama ikada snimljenim u celom svetu

Objavljeno: 14:05h

International Movie Database je najveća baza podataka o filmovima i TV serijama na internetu koja sadrži gomilu podataka o filmovima, filmskim glumcima, rediteljima, scenaristima, producentima, ali i o televizijskim voditeljima, serijama i emisijama.

Na IMDb-u se nalazi i “General” reditelja Antuna Vrdoljaka, s tim da je zaveden kao televizijska serija, a ne kao film. Potop filma krenuo je prošle godine na Pula Film Festivalu, potom kod filmske kritike, dok je kod najšire publike doživeo potpuni debakl kad je krenuo u prikazivanje u formatu serije na HTV-u.

Na IMDb-u u trenutku objave ove vesti "General" ima ocenu 1,9 od 10, što na pomenutoj stranici spada u ‘borbu najgorih 100’. Taj deo liste uglavnom varira pa i IMDb ne stiže da ažurira poredak. Trenutno je na prvom mjestu najgorih “Disaster Movie”, takođe sa ocenom 1,9 kao i “General”, no ugrožavaju ga “Plavuša s faksa” i “Birdemic: Shock And Terror” koji su pali na 1,8 a posebno “Saving Christmas” koji je pao na rekordnih 1,4, pa ako ih zadrži, onda će izbiti u vodstvo na začelju svega ikad snimljenog i prijavljenog na IMDb-u.

Po pitanju poretka TV serija “General” sa svojih 1,9 trenutno deli sedmo mesto odozdo, gdje mu društvo prave serije “Selena” i “A Little Late With Lilly Singh” takođe s ocenama 1,9.

IMDb je pokrenut 1990. godine, a danas ga, prema natpisu na njegovoj naslovnoj stranici, mesečno posećuje oko 30 miliona ljudi. Stranica nudi i mogućnost besplatnog učlanjenja koje članu omogućuje da unosi nove, te ažurira ili ispravlja postojeće podatke, kao i da po želji komentariše i ocenjuje filmove ocenama od 1 (najgore) do 10 (najbolje).

IMDb ima i popise 250 najboljih (IMDb Top 250) i 100 najgorih filmova (IMDb Bottom 100) svih vremena, a liste se zasnivaju isključivo na ocenama redovnih korisnika stranice.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.