Nikada neće biti otpisani: 11 carskih poteza zbog kojih će Tihi uvek biti d baja! (VIDEO) (GIF)

Srećan rođendan Vojo!

Nikada neće biti otpisani: 11 carskih poteza zbog kojih će Tihi uvek biti d baja! (VIDEO) (GIF)

Iako je Voja Brajović sa svojih 67 godina odigrao jako veliki broj uloga, po jednoj ćemo ga zasigurno uvek pamtiti - uloga Tihog iz otpisanih
Objavljeno: 19:04h

Na današnji dan pre tačno 67 godina rodio se naš veliki glumac Voja Brajović. Iako je glumio u velikom broju domaćih filmova i predstava, Voja je najzapamćeniji ostao po ulozi Tihog iz "Otpisanih". Jedini intervju u kome je Gaga bio ovako brutalno iskren: Zašto Milena i ja nismo nismo imali decu? Tihi i Prle su bili pravi heroji sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Oni su u skoro svakoj kući bili omiljeni likovi, devojčice su bile zaljubljene u Prleta, a njihove mame u Tihog. Boem do boema! 9 ikona srpskog glumišta sa kojima će Gaga Nikolić sedeti u Nebeskoj kafani!

Prleta je igrao legendarni Dragan Nikolić. Pričljiv, neozbiljan, inteligentan i spretan, Prle je osvajao srca devojčica. Sa druge strane Tihi, kojeg je igrao Voja Brajović osvajao je srca pravih gospođa. 1. Ime koje je Voja u seriji poneo, totalno mu je pristajalo, s obzirom da je retko kad pričao, a još ređe podizao glas. No, to ga nije sprečilo da bude izrazito autoritativan. 2. Iako je Dragana Nikolića publika mnogo više volela jer je bio nestaško, ni uloga Voje Brajovića nije prošla nezapaženo. On je bio staložen, miran, ali i samouveren na šta su žene uvek padale. 3. U jednoj od scena sa Batom Živojinovićem sva ta Vojina staloženost i hrabrost dolazi do punog izražaja. Ne priča puno, ali kad progovori, od njegovog podvika vas podiđu žmarci.

4. Naravno, u zavođenju, Tihi protiv Prleta i nije imao realne šanse. Dok se Prle valjao, Tihi je mogao samo da gleda. 5. Iako su njih dvojica jedini od ilegalaca koji su preživeli borbu protiv Nemaca, ne možete reći da su to uspeli olako. Njihova borba nije bila nimalo laka. Ponekad je zahtevala prave sposobnosti kanalizacijskog pacova. 6. Tihi je bio dobar koliko u samostalnoj borbi...

7. ...toliko i u organizovanoj.

8. Uvek hrabar i požrtvovan, Tihi je dosta polagao i na prijateljstvo, ma koliko ono zahtevno bilo.

9. I naravno, kao ilegalac ubijao je mnogo Nemaca.

10. Baš, baš mnogo Nemaca. 11. I to sve uz više nego izuzetnu muziku! Pesme koje smo u "Otpisanima" slušali, i dan danas svi pevušimo, bilo da smo Tihog i Prleta gledali ili ne.

Iako više nisu tandem, Otpisani nikada neće biti otpisani! (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.