Počinje 69. Kanski festival, a ovi filmovi takmiče se Zlatnu palmu! (FOTO)

žestoka konkurencija

Počinje 69. Kanski festival, a ovi filmovi takmiče se Zlatnu palmu! (FOTO)

Festival će otvoriti novi film američkog reditelja Vudija Alena "Cafe Society" s Kristen Stjuart i Džesi Ejzenberg u glavnim ulogama
Objavljeno:
U Kanu će sutra uveče početi 69. Međunarodni filmski festival na kojem se 21 film takmiči za prestižnu nagradu, Zlatnu palmu. Čestitamooo! Beba i mama stigle iz porodilišta: Najlepši glumački par dobio ćerkicu! (FOTO)
Festival će otvoriti novi film američkog reditelja Vudija Alena "Cafe Society" s Kristen Stjuart i Džesi Ejzenberg u glavnim ulogama.
Pedra Almodovara "Hulijeta", "The Last Face" američkog reditelja Šona Pena i "Paterson" Džima Džarmuša.
"Loving" Džefa Nikolsa, kao i "Juste la fin du monde" belgijske braće Lika i Žan-Pjera Dardena. "Personal Shopper" Olivijea Asaje, "Ma loute" Bruna Dimona, "Rester vertical" (Ostati uspravan) Alena Girodija i "Mal de pierres" (Kamena bolest) rediteljke Nikol Garsije.
"Salesman" iranskog reditelja Ašgara Farhadija, poznatog po filmu "A Separation" (Razvod: Nader i Simin) za koji je dobio Oskara u kategoriji za najbolji strani film. Ken Louč sa "I, Daniel Blake" i Holanđaninin Pol Verhoven s filmom "Ona".
Žiriju festivala predsedavaće australijski reditelj Džordž Miler, tvorac čuvene sage o Pobesnelom Maksu. Zlatnu palmu je prošle godine dobio film "Dheepan"

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.